Μέτρια   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Ενα ξεχωριστό πιάτο που μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο καθημερινό τραπέζι.

Υλικά

<strong>Ραγού πάπιας</strong>

290 γρ. κρεμμύδι κομμένο καρέ

300 γρ. καρότο καθαρισμένο κομμένο καρέ

150 γρ. σέλερυ καθαρισμένο κομμένο καρέ

250 γρ. βούτυρο

150 γρ. κονιάκ

200 γρ. port

650 γρ. νερό

100 γρ. ελαιόλαδο

2 κλαδάκια δεντρολίβανο

300 γρ. κόκκινο κρασί

90 γρ. demi glass

60 γρ. ταρτουφάτο

2290 γρ. πάπια καθαρισμένη από κόκκαλα, νεύρα, χόνδρους και χτυπημένη με το μαχαίρι

 

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε καλά μία κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά σιγά τη πάπια προσθέτοντας κατά αραιά διαστήματα λίγο ελαιόλαδο και προσέχοντας να μη ρίξει τη θερμοκρασία. Μόλις πάρει χρώμα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το μισό βούτυρο, το σκόρδο και τα κλαδιά από το δεντρολίβανο και αφήνουμε να αρωματιστούν για περίπου 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το καρότο και το σέλερυ, ανακατεύουμε να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ύστερα το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και ξύνουμε συνέχεια την κατσαρόλα ώστε να φύγει ό,τι έχει κολλήσει (μας βοηθάνε τα υγρά από τα λαχανικά). Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ωσότου πάρουν ελαφρύ χρώμα τα λαχανικά και μαραθούν. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και σβήνουμε με το κονιάκ, αφήνουμε να εξατμιστεί και σβήνουμε με το port, αφήνουμε πάλι να εξατμιστεί και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μόλις φτάσει στο ¼ ρίχνουμε τη demi glass, το ταρτουφάτο και το νερό. Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει ενώ το έχουμε σκεπάσει, για περίπου 1,5 - 2 ώρες. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσει και να δέσει και παγώνουμε αμέσως. Βάζουμε vacuum σε μερίδες και φυλάμε στην κατάψυξη.

<strong> </strong>

<strong> </strong>

&nbsp;

empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Mini cheesecake

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.
empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
Back To Top