Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.

Υλικά:

350 γρ. γαύρο καθαρισμένο

80 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

50 γρ. κάπαρη

400 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη καρέ

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

12 φέτες ψωμί του τοστ ψημένες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Κάνουμε μία σάλτσα. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει καλά. Αλατοπιπερώνουμε το γαύρο και ψήνουμε στο γκριλ για 5-10 λεπτά. Σε μία πιατέλα τοποθετούμε τη μία φέτα ψωμί κομμένη στρογγυλή με κουπάτ, από πάνω τη σάλτσα, ύστερα το φιλέτο γαύρου, πάλι το ψωμί, τη σάλτσα και το γαύρο και επαναλαμβάνουμε 3 φορές. Φτιάχνουμε για 4 άτομα.

empty alt

Σαλάτα από πατάτες

Υπέροχη πατατοσαλάτα με τυρί, καρύδια και ελιές.
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Ταλιατέλες με σοκολάτα

Ταλιατέλες διαφορετικές αλλά απλές με λίγα υλικά και πολύ νόστιμες.
empty alt

Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
empty alt

Pasta Frolla

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Κρέπες light

Κρέπες γι'αυτούς που προσέχουν!
Back To Top