Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.

Υλικά:

350 γρ. γαύρο καθαρισμένο

80 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

50 γρ. κάπαρη

400 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη καρέ

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

12 φέτες ψωμί του τοστ ψημένες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Κάνουμε μία σάλτσα. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει καλά. Αλατοπιπερώνουμε το γαύρο και ψήνουμε στο γκριλ για 5-10 λεπτά. Σε μία πιατέλα τοποθετούμε τη μία φέτα ψωμί κομμένη στρογγυλή με κουπάτ, από πάνω τη σάλτσα, ύστερα το φιλέτο γαύρου, πάλι το ψωμί, τη σάλτσα και το γαύρο και επαναλαμβάνουμε 3 φορές. Φτιάχνουμε για 4 άτομα.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top