Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

5 αυγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού κακάο κοσκινισμένο

1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο

200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ύστερα το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια, και ανακατεύουμε απαλά.  Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς . Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια.

empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
Back To Top