Μέτρια   Μερίδες : 9   18.31-21.00  

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 

Υλικά:

2 μεγάλα αυγά

100 γρ. αλεύρι

40 γρ. αλεύρι από κάστανο

350 γρ. γάλα πλήρες

6 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

600 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

120 γρ. μανιτάρια Champignon de Paris

200 γρ. κάστανα ολόκληρα βρασμένα

1 φύλλο δάφνη

600 γρ. μπεσαμέλ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τις κρέπες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, προσθέτουμε τα 2 αλεύρια που έχουμε κοσκινίσει και σιγά σιγά το γάλα ώστε να έχουμε ένα μείγμα για να φτιάξουμε τις κρέπες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια λεπτοκομμένα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα αυτό κρατάμε στην άκρη το ¼ και το υπόλοιπο το περνάμε στο μπλέντερ. Το μπλενταρισμένο μείγμα το ανακατεύουμε μαζί με τη μπεσαμέλ. Φτιάχνουμε τις κρέπες (βγαίνουν γύρω στα 8 – 9 κομμάτια). Σε ένα πυρέξ απλώνουμε μία στρώση κρέπες, μία στρώση σάλτσα, λίγα μανιτάρια από αυτά που έχουμε κρατήσει στην άκρη και λίγα κάστανα σπασμένα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Κλείνουμε με τα μανιτάρια και τα κάστα από πάνω. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.

empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Τούρτα με καρότα, μήλα και ανανά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Χοιρινά φιλέτα με σάλτσα

Εξωτικό εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο.
empty alt

Κρύα σαλάτα από pasta

Δροσερή και εύκολη σαλάτα με ζυμαρικά για τα καλοκαιρινά σας τραπέζια.
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
empty alt

Ελιόψωμο

Απολαυστικό ακόμα και σκέτο!
Back To Top