Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

150 γρ. μπέικον κομμένο τετραγωνάκια

100 γρ. βούτυρο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

2 κρόκους

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και τοστάρουμε για 5 – 8 λεπτά ώσπου να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1 - 2 λεπτά να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Σε ένα μπολάκι, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, το πεκορίνο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί. Τελειώνουμε, δένοντας το ριζότο με το παραπάνω μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Τυροκροκέτες

Η απόλυτα γευστική "συνάντηση" των αγαπημένων τυριών.
empty alt

Κέικ

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.
empty alt

Cupcakes

Γεμίστε τις φόρμες με ό,τι πιο λαχταριστό! 
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
Back To Top