Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

150 γρ. μπέικον κομμένο τετραγωνάκια

100 γρ. βούτυρο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

2 κρόκους

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και τοστάρουμε για 5 – 8 λεπτά ώσπου να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1 - 2 λεπτά να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Σε ένα μπολάκι, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, το πεκορίνο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί. Τελειώνουμε, δένοντας το ριζότο με το παραπάνω μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Κρέμα από ρεβίθια και τραγανό σπεκ

Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.
empty alt

Πικάντικες πατάτες με μπρόκολο

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Σαλάτα με αχλάδι και μήλο

Τα φρούτα μπαίνουν στο τραπέζι για να δώσουν γεύση στη σαλάτα σας.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
Back To Top