Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι

150γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 κρόκους αυγών

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

Οδηγίες:

Ρίχνουμε πάνω στον πάγκο το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση μία λακκούβα. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τους κρόκους, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Πλάθουμε με τα δάχτυλα απαλά και γρήγορα ώστε να μη ζεσταίνεται πολύ η ζύμη. Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, τη βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη μπασίνα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Χρησιμοποιούμε τη ζύμη αυτή για να φτιάξουμε μπισκότα ή για να κάνουμε crostata (τάρτα).

empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Ρολά προσούτο με ρικότα

Ιταλική φινέντσα και ρόκα για τη δροσιά και τη σπιρτάδα της. 
empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Γαλοπούλα με σέλινο και πατάτες

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.
empty alt

Μπισκότα του καουμπόη

Αμερικάνικη συνταγή για μπισκότα χωρίς πολλές θερμίδες με σταφίδα, καρύδι και σοκολάτα
Back To Top