Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι

150γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 κρόκους αυγών

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

Οδηγίες:

Ρίχνουμε πάνω στον πάγκο το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση μία λακκούβα. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τους κρόκους, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Πλάθουμε με τα δάχτυλα απαλά και γρήγορα ώστε να μη ζεσταίνεται πολύ η ζύμη. Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, τη βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη μπασίνα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Χρησιμοποιούμε τη ζύμη αυτή για να φτιάξουμε μπισκότα ή για να κάνουμε crostata (τάρτα).

empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Μακαρόνια με πατάτες και μαϊντανό

Ένα πιάτο ζυμαρικών εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο. 
empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
Back To Top