Εύκολη   Μερίδες : 8   10.01-12.30  

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!

Υλικά:

400 γρ. ντομάτες κομμένες κομματάκια

50 γρ. ξύδι λευκό

70 γρ. κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

100 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη τετραγωνάκια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

50 γρ. μέλι

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. μουστάρδα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. πεπεροντσίνο σε σκόνη

1 φύλλο δάφνη

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ξύδι μαζί με την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που. Στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει μέχρις ότου γίνει πολύ πηχτό. Βγάζουμε από μέσα τη δάφνη και περνάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αλοιφή. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο.

 

empty alt

Affogato Cioccolato

Affocato ciocolato ή ο θρίαμβος της σοκολάτας και της γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.

Back To Top