Εύκολη   Μερίδες : 8   10.01-12.30  

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!

Υλικά:

400 γρ. ντομάτες κομμένες κομματάκια

50 γρ. ξύδι λευκό

70 γρ. κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

100 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη τετραγωνάκια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

50 γρ. μέλι

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. μουστάρδα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. πεπεροντσίνο σε σκόνη

1 φύλλο δάφνη

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ξύδι μαζί με την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που. Στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει μέχρις ότου γίνει πολύ πηχτό. Βγάζουμε από μέσα τη δάφνη και περνάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αλοιφή. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο.

 

empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Και θαλασσινά και ζυμαρικά σε ένα!
empty alt

Φιλέτο σε κρούστα

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.
empty alt

Σαλάτα με σπαράγγια και γαρίδες

Μία γρήγορη και ελαφριά σαλάτα για το καλοκαίρι
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Πατάτες baby με κόκκινη πιπεριά

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς και πεπεροντσίνο

Μια μακαρονάδα απευθείας από τη θάλασσα!
empty alt

Cheesecake με λεμόνι χωρίς γλουτένη

Ένα γλυκό για να αποφύγετε τη γλουτένη.

Back To Top