Μέτρια   Μερίδες : 20   12.31-15.00  

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.

Υλικά:

Για τη ζύμη

800 γρ. αλεύρι

500 ml νερό χλιαρό

50 γρ. μαγιά φρέσκια

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

100 ml ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

50 γρ. ρύζι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε αρχικά τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πολύ καλά τον κιμά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν όλα μαζί. Μόλις πιει όλα τα υγρά, ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρει 3-4 βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνεχίζουμε με τη ζύμη. Σε μία μπασίνα βάζουμε το νερό χλιαρό και προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώστε να έχουμε μία ζύμη η οποία να μη κολλάει στα χέρια μας. Ζυμώνουμε για λίγο και φτιάχνουμε τα πιροσκί αμέσως. Κόβουμε ομοιόμορφα κομμάτια ζύμης, αφού λαδώσουμε τα δάχτυλά μας, τα ανοίγουμε σε κύκλους και βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά από τη γέμιση. Τα κλείνουμε σαν βαρκούλα και μόλις είναι έτοιμα ζεσταίνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές.

empty alt

Σούπα από όσπρια

Η συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες μαζί με τα παιδιά!
empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Muffin με σοκολάτα και καρύδα

Λατρεμένα muffin σοκολάτας με υπέροχο άρωμα καρύδας.
empty alt

Orecchiette με αντσούγιες και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
Back To Top