Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.

Υλικά:

100 γρ. κρεμμύδι κομμένο λεπτό καρέ

60 γρ. βούτυρο

60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

200 γρ. αλεύρι σκληρό

1,7 λίτρα γάλα πλήρες

2 αυγά βρασμένα και καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια

450 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο καθαρισμένα χωρίς λίπος και δέρμα

Οδηγίες:

Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε μέσα το κοτόπουλο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το γάλα. Αφού κρυώσει το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κυβάκια. Σε μία άλλη κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, το λάδι και το κρεμμύδι και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι (να μην κοκκινίσει). Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα με μία ξύλινη σπάτουλα προσέχοντας να μη σβολιάσει. Αφήνουμε να ψηθεί το αλεύρι για 2 περίπου λεπτά και ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά στο μείγμα προσέχοντας πάλι να μη σβολιάσει. Δουλεύουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα είδος κρεμώδους μπεσαμέλ. Ένα λεπτό πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγό και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, το βάζουμε σε μία λεκάνη, το αλείφουμε με λίγο βούτυρο να μην κάνει κρούστα και το σκεπάζουμε με μεμβράνη κάνοντας μία τρύπα για να αερίζεται. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα ώστε να σφίξει το μείγμα. Την επόμενη μέρα, πλάθουμε με το χέρι κροκέτες, τις περνάμε από ένα μικρό μείγμα με αλεύρι, αυγό και φρυγανιά τριμμένη και τις ρίχνουμε να τηγανιστούν σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν, χωρίς να έρθουν σε επαφή η μία με την άλλη και κολλήσουν.

empty alt

Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Ριζότο με μανιτάρια porcini

Μια σχετικά εύκολη και γευστική συνταγή για ένα εντυπωσιακό κυρίως πιάτο.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
Back To Top