Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Υλικά:

3 μελιτζάνες

200 γρ. αλεύρι

2 μοτσαρέλες φρέσκες

400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

200 γρ. πεκορίνο τριμμένο

300 γρ. σάλτσα ντομάτας

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1 εκατοστού. Τις βάζουμε μέσα σε νερό με αλάτι ψιλό για να φύγει η πικράδα για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να στραγγίξουν, τις περνάμε στη συνέχεια από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τις αφήνουμε να είναι λίγο σκληρές. Στραγγίζουμε καλά από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια σε ένα ταψί κάνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες. Από πάνω κάνουμε μία δεύτερη στρώση με σάλτσα ντομάτας και από πάνω μία στρώση με το πεκορίνο, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα κομμένη σε ροδέλες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον για 1 φορά ακόμα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για 10 – 15 λεπτά και στο τέλος τις βάζουμε λίγο στο γκριλ για να τις σερβίρουμε. Τρώγονται και κρύες.

empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Orecchiette με αντσούγιες και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
empty alt

Κουνέλι με πιπεριές και κρεμμύδια

Εχει τους φαν του αυτό το πιάτο αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αποκτήσει και άλλους.
Back To Top