Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.

Υλικά:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 μεγάλα καλαμάρια (100 γρ. το ένα)

1 καρότο ψιλοκομμένο

3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

1 φακελάκι σαφράν

1 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 κ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

6 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό βρασμένο και κομμένο τετραγωνάκια

1 αυγό ωμό

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, κρατάμε το σώμα και τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, το μισό κρεμμύδι και το μισό καρότο και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια από τα καλαμάρια και τσιγαρίζουμε πάλι για 5-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε μέσα τη φρυγανιά, το βρασμένο αυγό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και το ωμό αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο καρότο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη ντομάτα, βράζουμε για 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το σαφράν. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα καλαμάρια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών. Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Ελέγχουμε τέλος από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Χταποδάκια με ρεβίθια

Μαγειρέψτε χταποδάκι μαζί με ρεβίθια. Ο συνδυασμός αυτός θα απογειώσει το πιάτο σας.
empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Μπακαλιάρος με κρασί

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.
empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
Back To Top