Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.

Υλικά:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 μεγάλα καλαμάρια (100 γρ. το ένα)

1 καρότο ψιλοκομμένο

3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

1 φακελάκι σαφράν

1 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 κ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

6 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό βρασμένο και κομμένο τετραγωνάκια

1 αυγό ωμό

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, κρατάμε το σώμα και τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, το μισό κρεμμύδι και το μισό καρότο και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια από τα καλαμάρια και τσιγαρίζουμε πάλι για 5-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε μέσα τη φρυγανιά, το βρασμένο αυγό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και το ωμό αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο καρότο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη ντομάτα, βράζουμε για 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το σαφράν. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα καλαμάρια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών. Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Ελέγχουμε τέλος από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Γεμιστή πατάτα με θαλασσινά

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.
empty alt

Παπαρδέλες με ραγού από αρνί

Εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις της μακαρονάδας.
empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
Back To Top