Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Πολύ αφράτο κέικ για όλη την οικογένεια. Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά:

180 γρ. αλεύρι

30 γρ. κακάο σκόνη

150 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. ξύδι

80 γρ. καλαμποκέλαιο

1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

250 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

100 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς λακτόζη

Σταγόνες άσπρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Παίρνουμε μία στρογγυλή αντικολλητική φόρμα 24 εκ. διάμετρο. Ρίχνουμε μέσα κοσκινισμένο το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε 3 λακκούβες. Εκεί μέσα βάζουμε στη μία το ξύδι, στην άλλη το άρωμα βανίλιας και στην άλλη το καλαμποκέλαιο. Από πάνω ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα την τούρτα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σταγόνες λευκής σοκολάτας.

empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
empty alt

Μοσχαράκι με τσίλι και σκόρδο

Πλούσια γεύση και εξαιρετική επιλογή για ψήσιμο στα κάρβουνα.
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Μπεσαμέλ για διαβητικούς

Η πιο διάσημη κρέμα στα ελληνικά νοικοκυριά. 
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
Back To Top