Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Πολύ αφράτο κέικ για όλη την οικογένεια. Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά:

180 γρ. αλεύρι

30 γρ. κακάο σκόνη

150 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. ξύδι

80 γρ. καλαμποκέλαιο

1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

250 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

100 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς λακτόζη

Σταγόνες άσπρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Παίρνουμε μία στρογγυλή αντικολλητική φόρμα 24 εκ. διάμετρο. Ρίχνουμε μέσα κοσκινισμένο το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε 3 λακκούβες. Εκεί μέσα βάζουμε στη μία το ξύδι, στην άλλη το άρωμα βανίλιας και στην άλλη το καλαμποκέλαιο. Από πάνω ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα την τούρτα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σταγόνες λευκής σοκολάτας.

empty alt

Ριζότο με σόγια

Το ρύζι κάνει την ανατροπή και συνδυάζεται αρμονικά με τη σόγια.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Cupcakes

Γεμίστε τις φόρμες με ό,τι πιο λαχταριστό! 
empty alt

Μοσχάρι με ελιές

Τολμήστε αυτόν τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα σας δικαιώσει. 
empty alt

Βιδάκια με γαρίδες και μπρόκολο

Νόστιμη πρόταση για ένα διαφορετικό και απλό πιάτο.
empty alt

Σαρλότ με φράουλες

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακή και στην εμφάνιση και στη γεύση.
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
Back To Top