Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Πολύ αφράτο κέικ για όλη την οικογένεια. Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά:

180 γρ. αλεύρι

30 γρ. κακάο σκόνη

150 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. ξύδι

80 γρ. καλαμποκέλαιο

1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

250 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

100 γρ. κρέμα γάλακτος χωρίς λακτόζη

Σταγόνες άσπρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Παίρνουμε μία στρογγυλή αντικολλητική φόρμα 24 εκ. διάμετρο. Ρίχνουμε μέσα κοσκινισμένο το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε 3 λακκούβες. Εκεί μέσα βάζουμε στη μία το ξύδι, στην άλλη το άρωμα βανίλιας και στην άλλη το καλαμποκέλαιο. Από πάνω ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα την τούρτα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σταγόνες λευκής σοκολάτας.

empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
Back To Top