Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.

Υλικά:

4 γλώσσες καθαρισμένες

4 αγκινάρες καθαρισμένες

2 πατάτες βραστές (όχι πολύ βρασμένες) κομμένες σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

200 γρ. φύλλα σπανάκι ζεματισμένα και σουρωμένα

2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες

Οδηγίες:

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το στραγγισμένο καλά σπανάκι μαζί με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε 4 φύλλα λαδόκολλας και φτιάχνουμε φωλιές όπου βάζουμε μέσα μία γλώσσα, μία αγκινάρα , μία χούφτα σπανάκι, μια πατάτα, λίγο κουκουνάρι, 2 ροδέλες ντομάτας, δύο φέτες λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Τυλίγουμε τις φωλιές σε ρολάκια και δένουμε τις άκρες με λίγο σπάγκο. Τοποθετούμε σε ένα ταψί, ανοίγοντας σε κάθε φωλιά μία μικρή τρύπα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 200°C. Πέντε λεπτά πριν ανοίγουμε τις φωλιές και ψήνουμε λίγο στο γκριλ να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Πέννες με κολοκύθια και καραβίδες

Μια γευστική γρήγορη και εύκολη λύση για ένα ωραίο μεσημεριανό με πρωταγωνιστές τις πέννες, το μπρόκολο και τις καραβίδες.
empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Μους με mascarpone καφέ και κακάο

Λαχταριστή και φρέσκια μους με mascarpone, καφέ και τρίμματα από κακάο.
empty alt

Orecchiette με αντσούγιες και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
Back To Top