Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 

Υλικά:

250γρ. τυρί ricotta

250 γρ. ζύμη για τάρτες

100 γρ. μαύρη σοκολάτα

70 γρ. φουντούκια

2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier

25 γρ. ζάχαρη

Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 8 λωρίδες 9Χ12εκ. Τυλίγουμε κάθε λωρίδα χρησιμοποιώντας μεταλλικούς κυλίνδρους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σοκολάτα, το τυρί, τη ζάχαρη και το λικέρ. Αφού ψήσουμε τη ζύμη, αφαιρούμε τους μεταλλικούς κυλίνδρους και αφήνουμε τα κανόλι να κρυώσουν ελαφρώς. Τα γεμίζουμε ύστερα με την κρέμα που ετοιμάσαμε και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
Back To Top