Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 

Υλικά:

250γρ. τυρί ricotta

250 γρ. ζύμη για τάρτες

100 γρ. μαύρη σοκολάτα

70 γρ. φουντούκια

2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier

25 γρ. ζάχαρη

Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 8 λωρίδες 9Χ12εκ. Τυλίγουμε κάθε λωρίδα χρησιμοποιώντας μεταλλικούς κυλίνδρους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σοκολάτα, το τυρί, τη ζάχαρη και το λικέρ. Αφού ψήσουμε τη ζύμη, αφαιρούμε τους μεταλλικούς κυλίνδρους και αφήνουμε τα κανόλι να κρυώσουν ελαφρώς. Τα γεμίζουμε ύστερα με την κρέμα που ετοιμάσαμε και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
Back To Top