Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 

Υλικά:

1 αβοκάντο, περίπου 200 γραμμ.

1/2 μικρό πεπόνι (ή 1 μάνγκο ή 1 φλιτζ. σταφύλια ή και όλα μαζί σε ανάλογη ποσότητα!)

200 γραμμ. βρασμένες και καθαρισμένες μικρές γαρίδες

φύλλα μαρουλιού

1/2 ματσάκι άνηθος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος

Για τη σος:

3 κ.σ. ξίδι από άσπρο κρασί

Αλάτι & πιπέρι

πάπρικα

4 κ.σ. λάδι

1-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

Χτυπήστε το λάδι με το ξύδι και όσο αλατοπίπερο και πάπρικα θέλετε, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατέψτε μέσα την κρέμα γάλακτος. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε τη σάρκα του σε λεπτές φέτες. Αναμείξτε το αμέσως με τη σος για να μη μαυρίσει. Αφαιρέστε τα σπόρια από το πεπόνι και βγάλτε μικρές μπαλίτσες με το ειδικό εργαλείο. Ανακατέψτε τις με το αβοκάντο (αν βάλετε μάνγκο, κόψτε το σε κύβους). Προσθέστε τις γαρίδες και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 15΄. Στρώστε τα φύλλα μαρουλιού σε δύο μικρά μπολ και σερβίρετε πάνω τους τη σαλάτα, πασπαλισμένη με τον άνηθο.

empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
Back To Top