Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 

Υλικά:

1 αβοκάντο, περίπου 200 γραμμ.

1/2 μικρό πεπόνι (ή 1 μάνγκο ή 1 φλιτζ. σταφύλια ή και όλα μαζί σε ανάλογη ποσότητα!)

200 γραμμ. βρασμένες και καθαρισμένες μικρές γαρίδες

φύλλα μαρουλιού

1/2 ματσάκι άνηθος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος

Για τη σος:

3 κ.σ. ξίδι από άσπρο κρασί

Αλάτι & πιπέρι

πάπρικα

4 κ.σ. λάδι

1-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

Χτυπήστε το λάδι με το ξύδι και όσο αλατοπίπερο και πάπρικα θέλετε, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατέψτε μέσα την κρέμα γάλακτος. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε τη σάρκα του σε λεπτές φέτες. Αναμείξτε το αμέσως με τη σος για να μη μαυρίσει. Αφαιρέστε τα σπόρια από το πεπόνι και βγάλτε μικρές μπαλίτσες με το ειδικό εργαλείο. Ανακατέψτε τις με το αβοκάντο (αν βάλετε μάνγκο, κόψτε το σε κύβους). Προσθέστε τις γαρίδες και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 15΄. Στρώστε τα φύλλα μαρουλιού σε δύο μικρά μπολ και σερβίρετε πάνω τους τη σαλάτα, πασπαλισμένη με τον άνηθο.

empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς και πεπεροντσίνο

Μια μακαρονάδα απευθείας από τη θάλασσα!
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Οι φανατικοί μακαρομάδες έχουν έναν ακόμη λόγο να απολαύσουν το πιάτο τους.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
Back To Top