Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.

Υλικά:

130 γρ. ηλιέλαιο

370 γρ. φύλλο κρούστας

90 γρ. ζάχαρη

4 αυγά μέτρια

1 κ. γλυκού μπέκιν πάουντερ

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

Χυμό από ½ λεμόνι

450 γρ. ζάχαρη

300 γρ. νερό

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 στικ κανέλα

Οδηγίες:

Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το πορτοκάλι και την κανέλα, αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πορτοκάλι και την κανέλα, κλείνουμε με μία μεμβράνη να κάνει infusion για 10 λεπτά και μετά παγώνουμε σε παγωμένο μπεν μαρί.

Για την πορτοκαλόπιτα: Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας, τα τσαλακώνουμε και τα αφήνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να αποξηραθούν τελείως, περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, σπάμε τα φύλλα με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ και με μία μαρίζ ρίχνουμε μέσα τα φύλλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-23 εκ., βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου  35-40 λεπτά, ώστε όταν βυθίζουμε μέσα το μαχαίρι και να μην είναι υγρό. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι ενώ είναι ακόμη ζεστό το γλυκό μας.

empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Φιλέτο σε κρούστα

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
Back To Top