Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.

Υλικά:

130 γρ. ηλιέλαιο

370 γρ. φύλλο κρούστας

90 γρ. ζάχαρη

4 αυγά μέτρια

1 κ. γλυκού μπέκιν πάουντερ

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Για το σιρόπι

Χυμό από ½ λεμόνι

450 γρ. ζάχαρη

300 γρ. νερό

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 στικ κανέλα

Οδηγίες:

Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το πορτοκάλι και την κανέλα, αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πορτοκάλι και την κανέλα, κλείνουμε με μία μεμβράνη να κάνει infusion για 10 λεπτά και μετά παγώνουμε σε παγωμένο μπεν μαρί.

Για την πορτοκαλόπιτα: Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας, τα τσαλακώνουμε και τα αφήνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να αποξηραθούν τελείως, περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, σπάμε τα φύλλα με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ και με μία μαρίζ ρίχνουμε μέσα τα φύλλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-23 εκ., βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου  35-40 λεπτά, ώστε όταν βυθίζουμε μέσα το μαχαίρι και να μην είναι υγρό. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι ενώ είναι ακόμη ζεστό το γλυκό μας.

empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Spaghetti paglia e fieno

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
empty alt

Σουβλάκια με σολομό και καρπούζι

Όσο απίθανος συνδυασμός, τόσο ταιριαστός και ιδανικός.
empty alt

Κρύα σαλάτα από pasta

Δροσερή και εύκολη σαλάτα με ζυμαρικά για τα καλοκαιρινά σας τραπέζια.
empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
Back To Top