Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά:

1 φέτα ψαρονέφρι (1 κιλό)

2 κ.σ. θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. τριμμένο πιπέρι και μείγμα μπαχαρικών

500 γρ. χοντρό αλάτι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. Λαδώνουμε τη φέτα από το ψαρονέφρι και σκορπίζουμε επάνω του και από τις δύο πλευρές μια κουταλιά θυμάρι και το πιπέρι με τα μπαχαρικά. Πιέζουμε με το χέρι μας να κολλήσουν επάνω στο κρέας. Σε ένα ταψάκι φούρνου στο μέγεθος περίπου της φέτας του κρέατος αναμειγνύουμε το χοντρό αλάτι με το θυμάρι. Βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε να ζεσταθεί για 10 λεπτά. Ακουμπάμε το ψαρονέφρι επάνω στο ζεστό αλάτι και ψήνουμε για 20 λεπτά αναοδογυρίζοντας το κρέας στη μέση του ψησίματος. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε ζεστό με σοταρισμένες πατατούλες.

empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Τραγανές πατάτες με σκόρδο και σάλτσα από αβοκάντο

Τραγανές πατάτες με σάλτσα από αβοκάντο, ένας νέος συνδυασμός που προστίθεται στην υγιεινή διατροφή.
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Σαλάτα με καλαμπόκι

Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
empty alt

Σαλιγκάρια a la vigneronne

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
Back To Top