Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

400 γρ. αρακά

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

60 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

5-6 φύλλα μέντα

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μισό κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον αρακά. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζωμό και μισοβράζουμε. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε στη συνέχεια το μισό αρακά και το περνάμε στο μίξερ μαζί με τα μισά φύλλα μέντας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το ρύζι, το τοστάρουμε για 5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζωμό. Στη μέση της βράσης προσθέτουμε την κρέμα που έχουμε κρατήσει. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μαζί με την παρμεζάνα. Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο αρακά που είχαμε κρατήσει.

empty alt

Φακές με ρύζι

Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Φιλέτο με πιπέρι πράσινο

Μια πρωτότυπη συνταγή με πιπέρια που δίνουν μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στο κρέας.
empty alt

Σαλιγκάρια a la vigneronne

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
empty alt

Μηλόπιτα με γάλα από ρύζι

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Back To Top