Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

400 γρ. αρακά

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

60 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

5-6 φύλλα μέντα

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μισό κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον αρακά. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζωμό και μισοβράζουμε. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε στη συνέχεια το μισό αρακά και το περνάμε στο μίξερ μαζί με τα μισά φύλλα μέντας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το ρύζι, το τοστάρουμε για 5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζωμό. Στη μέση της βράσης προσθέτουμε την κρέμα που έχουμε κρατήσει. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μαζί με την παρμεζάνα. Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο αρακά που είχαμε κρατήσει.

empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Μεξικάνικη σαλάτα με nachos

Πλούσια και χορταστική σαλάτα με γεύση Μεξικού.
empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
Back To Top