Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

400 γρ. αρακά

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

60 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

5-6 φύλλα μέντα

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μισό κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον αρακά. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζωμό και μισοβράζουμε. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε στη συνέχεια το μισό αρακά και το περνάμε στο μίξερ μαζί με τα μισά φύλλα μέντας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το ρύζι, το τοστάρουμε για 5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζωμό. Στη μέση της βράσης προσθέτουμε την κρέμα που έχουμε κρατήσει. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μαζί με την παρμεζάνα. Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο αρακά που είχαμε κρατήσει.

empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Κεφτεδάκια από κολοκύθια

Νόστιμα κεφτεδάκια από κρέας και κολοκύθια γεμισμένα με τυρί gouda.
empty alt

Σολομός μαριναρισμένος στο φούρνο

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
Back To Top