Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

400 γρ. αρακά

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

60 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

5-6 φύλλα μέντα

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μισό κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον αρακά. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζωμό και μισοβράζουμε. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε στη συνέχεια το μισό αρακά και το περνάμε στο μίξερ μαζί με τα μισά φύλλα μέντας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το ρύζι, το τοστάρουμε για 5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζωμό. Στη μέση της βράσης προσθέτουμε την κρέμα που έχουμε κρατήσει. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μαζί με την παρμεζάνα. Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο αρακά που είχαμε κρατήσει.

empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Γεμιστή πατάτα με θαλασσινά

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Τούρτα με καρότα, μήλα και ανανά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
Back To Top