Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

400 γρ. αρακά

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

60 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

5-6 φύλλα μέντα

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μισό κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον αρακά. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζωμό και μισοβράζουμε. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε στη συνέχεια το μισό αρακά και το περνάμε στο μίξερ μαζί με τα μισά φύλλα μέντας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το ρύζι, το τοστάρουμε για 5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζωμό. Στη μέση της βράσης προσθέτουμε την κρέμα που έχουμε κρατήσει. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μαζί με την παρμεζάνα. Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο αρακά που είχαμε κρατήσει.

empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Κρέμα Patisieé

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.
empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Ψωμί με γεύση mediterranean

Μια διαφορετική γευστική πρόταση για το ψωμί.
empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
empty alt

Σπαγγέτι με αστακό

Ειναι η διάσημη μακαρονάδα που μπορεί να γίνει το κυρίως πιάτο ένος επίσημου γεύματος.
empty alt

Μοσχαράκι γάλακτος με κρέμα από μπρόκολο

Συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία του μπρόκολο με την υπέροχη γεύση του κρέατος. 
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα

Back To Top