Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.

Υλικά:

4 μέτριες πατάτες

300 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (καραβίδες, μικρά καλαμαράκια, μύδια, αχιβάδες,γαρίδες)

50 γρ. κρέμα σαντιγί

5 κλωναράκια κρεμμυδάκι φρέσκο

50 γρ. κονιάκ

10 γρ. βούτυρο

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 τούφες άνηθο

Για το πέστο μαϊντανού

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

100 γρ. μαϊντανό

½ σκελίδα σκόρδο

40 γρ. κουκουνάρια

1 φέτα ψωμί του τοστ

Οδηγίες:

Βράζουμε λίγο τις πατάτες και τις βγάζουμε από την κατσαρόλα. Τις περνάμε από την παρμεζάνα και τις γκρατινάρουμε για λίγα λεπτά σε ζεστό φούρνο. Με το εσωτερικό της πατάτας φτιάχνουμε μια κρέμα, περνώντας τη στο μίξερ και προσθέτοντας το βούτυρο την κρέμα σαντιγί , το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο πολύ ψιλό, αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίζουμε τα θαλασσινά και σβήνουμε με το κονιάκ. Κρατάμε μερικές γαρίδες για το γαρνίρισμα και τα υπόλοιπα θαλασσινά τα ενώνουμε με την κρέμα πατάτας. Με την κρέμα γεμίζουμε τις πατάτες και γαρνίρουμε με τις γαρίδες και τις τουφίτσες άνηθου. Αρωματίζουμε με pesto μαϊντανού.

Για το pesto μαϊντανού περνάμε στο μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε βάζοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε την υφή που θέλουμε.

empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Σαλάτα με αχλάδι και μήλο

Τα φρούτα μπαίνουν στο τραπέζι για να δώσουν γεύση στη σαλάτα σας.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
empty alt

Pasta Frolla

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.

Back To Top