Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.

Υλικά:

4 κρόκοι αυγών (από φρέσκα αυγά)

120 γρ. ζάχαρη

8 κ.σ. κρασί marsala

Οδηγίες:

Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και ύστερα προσθέτουμε σιγά σιγά το marsala χτυπώντας πάντα σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί (όπου το νερό βράζει ήδη) και χτυπάμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι γίνει ένα μείγμα κρεμώδες. Προσέχουμε το μείγμα να μη βράζει. Τέλος βγάζουμε από το μπεν μαρί, βάζουμε σε μπολάκια και το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό. Συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια ρίχνοντας από πάνω την κρέμα.

empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
empty alt

Τραγανές πατάτες με σκόρδο και σάλτσα από αβοκάντο

Τραγανές πατάτες με σάλτσα από αβοκάντο, ένας νέος συνδυασμός που προστίθεται στην υγιεινή διατροφή.
empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
Back To Top