Δύσκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

150 γρ. βούτυρο

20 γρ. wasabi

1 λίτρο ζωμό ψαριού

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φιλέτα τόνου (150 γρ. το ένα)

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

2 σφηνάκια σακέ

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

20 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Μαρινάτα για τον τόνο:

Λίγο ελαιόλαδο

2 – 3 σταγόνες λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

Λίγη σόγια

1 κ.γ. μέλι

Λίγο κύμινο

Αφήνουμε τον τόνο μία ώρα να μαριναριστεί

Οδηγίες:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το βούτυρο (50 γρ) και το wasabi. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο (100 γρ), προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε καλά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Σβήνουμε με το σακέ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να το πιει. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε δυνατή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το βούτυρο και το wasabi που είχαμε ανακατέψει στην αρχή, την παρμεζάνα και το ξύσμα πορτοκάλι. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα τόνου, αφήνοντάς τα 2 λεπτά από τη μία μεριά και 2 λεπτά από την άλλη. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα πιάτο το ριζότο και πάνω σε κάθε πιάτο απλώνουμε το φιλέτο.

empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Τιραμισού με φρουκτόζη

Απλά χάρμα οφθαλμών και χάρμα αισθήσεων.
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
empty alt

Κρέμα από κάσιους

Πεντανόστιμη κρέμα από κάσιους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα, σως για σαλάτες, σάλτσα για ζυμαρικά κ.ά.
empty alt

Σάλτσα guakamole

Εξαιρετική σάλτσα για να συνοδεύσετε κόκκινα κρέατα.
Back To Top