Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Αγαπημένο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά:

100 γρ. αλεύρι

100 γρ. ζάχαρη

2 αυγά χωρισμένα

1 φακελάκι βανίλια

1 κ.γ. μπέκιν

4 κ.σ. nutella

100 γρ. κουβερτούρα

20 γρ. άσπρη σοκολάτα για τη γαρνιτούρα

50 γρ. γάλα

Οδηγίες:

Χτυπάμε τα ασπράδια και κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέκιν και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα ασπράδια σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε πολύ λεπτή στρώση 1,5 εκ. και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε επάνω σε ένα πανί μουσκεμένο. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε επάνω τη nutella. Ρολάρουμε πολύ καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Λιώνουμε τις 2 σοκολάτες ξεχωριστά μαζί με το γάλα σε μπεν μαρί. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και γαρνίρουμε με τις 2 σοκολάτες κάνοντας γραμμές.

empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα

Απίθανα ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα. Θα τα λατρέψουν όλοι!
empty alt

Κρέμα Patisieé

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
empty alt

Σαλάτα κάπαρη

Ενα πιάτο "μπαλαντέρ" που εκτός απο σαλάτα μπορεί να γίνει γαρνιτούρα στο ψάρι.
empty alt

Σαλάτα με σπαράγγια και γαρίδες

Μία γρήγορη και ελαφριά σαλάτα για το καλοκαίρι
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
Back To Top