Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 

Υλικά:

Για την πίτα:

4 πίτες για σουβλάκι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.σ. σουσάμι

1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 σκελίδα σκόρδου

3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μελιτζάνα:

1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες(προαιρετικά)

1/2 κ. γ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός

Χυμός από 1/2 λεμόνι

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

60 γραμμ. τριμμένο καπνιστό τυρί γκούντα

Οδηγίες:

Σοτάρετε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα στη φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα. Ρίξτε αμέσως την πιπεριά Φλωρίνης, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Διατηρήστε το μείγμα ζεστό στο σκεύος.

Για τις πίτες: Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά με το σουσάμι και το ελαιόλαδο και αλείψτε τις πίτες. Ψήστε τις για 5΄ στους 180°C. Κόψτε τις πίτες στα τέσσερα και απλώστε τις σε ένα ταψί. Μοιράστε το μείγμα της μελιτζάνας πάνω στα κομμάτια, πασπαλίστε με το τυρί και γκρατινάρετε τις στους 180οC, μέχρι το τυρί να λειώσει.

empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Muffins με παντσέτα και mozzarella

Εύκολα αλμυρά muffins για νόστιμα σνακ.
empty alt

Βάση από πίτσα χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
Back To Top