Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 

Υλικά:

Για την πίτα:

4 πίτες για σουβλάκι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.σ. σουσάμι

1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 σκελίδα σκόρδου

3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μελιτζάνα:

1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες(προαιρετικά)

1/2 κ. γ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός

Χυμός από 1/2 λεμόνι

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

60 γραμμ. τριμμένο καπνιστό τυρί γκούντα

Οδηγίες:

Σοτάρετε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα στη φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα. Ρίξτε αμέσως την πιπεριά Φλωρίνης, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Διατηρήστε το μείγμα ζεστό στο σκεύος.

Για τις πίτες: Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά με το σουσάμι και το ελαιόλαδο και αλείψτε τις πίτες. Ψήστε τις για 5΄ στους 180°C. Κόψτε τις πίτες στα τέσσερα και απλώστε τις σε ένα ταψί. Μοιράστε το μείγμα της μελιτζάνας πάνω στα κομμάτια, πασπαλίστε με το τυρί και γκρατινάρετε τις στους 180οC, μέχρι το τυρί να λειώσει.

empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Ορτύκια με μέλι

Ήρθε η ώρα να εκπλήξετε τον εαυτό σας με μια ιδιαίτερη συνταγή.
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Linguine με καβούρι, σολομό και λεμόνι

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Angel cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
Back To Top