Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 

Υλικά:

Για την πίτα:

4 πίτες για σουβλάκι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.σ. σουσάμι

1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 σκελίδα σκόρδου

3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μελιτζάνα:

1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες(προαιρετικά)

1/2 κ. γ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός

Χυμός από 1/2 λεμόνι

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

60 γραμμ. τριμμένο καπνιστό τυρί γκούντα

Οδηγίες:

Σοτάρετε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα στη φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα. Ρίξτε αμέσως την πιπεριά Φλωρίνης, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Διατηρήστε το μείγμα ζεστό στο σκεύος.

Για τις πίτες: Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά με το σουσάμι και το ελαιόλαδο και αλείψτε τις πίτες. Ψήστε τις για 5΄ στους 180°C. Κόψτε τις πίτες στα τέσσερα και απλώστε τις σε ένα ταψί. Μοιράστε το μείγμα της μελιτζάνας πάνω στα κομμάτια, πασπαλίστε με το τυρί και γκρατινάρετε τις στους 180οC, μέχρι το τυρί να λειώσει.

empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Κοτόσουπα με καλαμπόκι

Μία νόστιμη και πιο γκουρμέ εκδοχή για εκείνους που λατρεύουν τις σούπες.
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
empty alt

Ρολό με nutella

Αγαπημένο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Back To Top