Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 

Υλικά:

Για την πίτα:

4 πίτες για σουβλάκι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.σ. σουσάμι

1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 σκελίδα σκόρδου

3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μελιτζάνα:

1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες(προαιρετικά)

1/2 κ. γ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός

Χυμός από 1/2 λεμόνι

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

60 γραμμ. τριμμένο καπνιστό τυρί γκούντα

Οδηγίες:

Σοτάρετε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα στη φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα. Ρίξτε αμέσως την πιπεριά Φλωρίνης, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Διατηρήστε το μείγμα ζεστό στο σκεύος.

Για τις πίτες: Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά με το σουσάμι και το ελαιόλαδο και αλείψτε τις πίτες. Ψήστε τις για 5΄ στους 180°C. Κόψτε τις πίτες στα τέσσερα και απλώστε τις σε ένα ταψί. Μοιράστε το μείγμα της μελιτζάνας πάνω στα κομμάτια, πασπαλίστε με το τυρί και γκρατινάρετε τις στους 180οC, μέχρι το τυρί να λειώσει.

empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top