Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.

Υλικά:

400 γρ. πέννες rigate

100 γρ.  τυρί gorgonzola

100 γρ. emental

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. τυρί fontina

200 γρ. γάλα πλήρες

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι

1 πρέζα άσπρο πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβομε τα τρία τυριά σε κυβάκια (η παρμεζάνα είναι τριμμένη). Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε και τα 4 τυριά και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσουν και να γίνει μια κρέμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό που έχουμε κρατήσει, ώστε να παραμείνει κρεμώδης.

 

empty alt

Σουφλέ με σολομό

Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Κοτολέτες α λα μιλανέζε

Βάλτε τη νοστιμιά στο τραπέζι σας με τραγανές και παναρισμένες κοτολέτες.    
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Σαλάτα με πατάτα baby, κάπαρη και αντσούγιες (ζεστή)

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.
Back To Top