Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.

Υλικά:

400 γρ. πέννες rigate

100 γρ.  τυρί gorgonzola

100 γρ. emental

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. τυρί fontina

200 γρ. γάλα πλήρες

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι

1 πρέζα άσπρο πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβομε τα τρία τυριά σε κυβάκια (η παρμεζάνα είναι τριμμένη). Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε και τα 4 τυριά και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσουν και να γίνει μια κρέμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό που έχουμε κρατήσει, ώστε να παραμείνει κρεμώδης.

 

empty alt

Μεθυσμένο συκώτι με άρωμα δεντρολίβανου

Το συκώτι που σβήνει με κρασί και αναδύει υπέροχες γεύσεις.
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Σπαγγέτι με τόνο

Αυτά τα σπαγγέτι κρύβουν την έκπληξη ενός απρόσμενου συνδυασμού: τόνος με αντσούγες.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Λαζάνια με μανιτάρια

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 

Back To Top