Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.

Υλικά:

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

250 γρ. χοιρινό κιμά

4 αυγά

2 ασπράδια

1 μαρούλι

250 ml γάλα

20 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι από ρύζι

1 σκελίδα σκόρδο

4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. φλέικς καλαμποκιού

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το μαρούλι και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε τα 2 αυγά ολόκληρα μαζί με το ρυζάλευρο, το γάλα, μία πρέζα αλάτι και με αυτό το μείγμα κάνουμε μία μεγάλη κρέπα. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους 2 κιμάδες, προσθέτουμε τα άλλα 2 αυγά, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε επάνω στον πάγκο αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω την κρέπα. Απλώνουμε τη γέμιση με το κρέας, από πάνω το μαρούλι και δίνουμε ένα σχήμα από ρολό. Κλείνουμε ρολάροντας και το πασπαλίζουμε με τα 2 ασπράδια. Το περνάμε ύστερα από το φλέικς καλαμποκιού. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Λαζάνια με μανιτάρια

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Ταλιατέλες με σπαράγγια

Επιλέξτε αν θέλετε άλλο ζυμαρικό, τα σπαράγγια συνδυάζονται τέλεια με όλα!
Back To Top