Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.

Υλικά:

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

250 γρ. χοιρινό κιμά

4 αυγά

2 ασπράδια

1 μαρούλι

250 ml γάλα

20 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι από ρύζι

1 σκελίδα σκόρδο

4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. φλέικς καλαμποκιού

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το μαρούλι και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε τα 2 αυγά ολόκληρα μαζί με το ρυζάλευρο, το γάλα, μία πρέζα αλάτι και με αυτό το μείγμα κάνουμε μία μεγάλη κρέπα. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους 2 κιμάδες, προσθέτουμε τα άλλα 2 αυγά, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε επάνω στον πάγκο αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω την κρέπα. Απλώνουμε τη γέμιση με το κρέας, από πάνω το μαρούλι και δίνουμε ένα σχήμα από ρολό. Κλείνουμε ρολάροντας και το πασπαλίζουμε με τα 2 ασπράδια. Το περνάμε ύστερα από το φλέικς καλαμποκιού. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

empty alt

Σαλάτα με μπακαλιάρο

Χορταστική σαλάτα με μπακαλιάρο,ρόκα και τοματίνια.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ

Ξεχάστε τα βαρετά ρυζόγαλα!
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.

Back To Top