Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 

Υλικά:

12 μπουτάκια κοτόπουλου

Τριμμένη φρυγανιά

Μαϊντανός

Για τη μαρινάδα:

500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι

50 γραμμ. ροκφόρ, λιωμένο καλά με πιρούνι

50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

1/2 κ.σ. τριμμένη φρέσκια τζίντζερ

1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)

1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση καυτερή)

1 πρέζα ρίγανη

3 λεμόνια (κατά προτίμηση λάιμ), χυμός και ξύσμα

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ με καπάκι, αναμείξτε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας. Πλύνετε και σκουπίστε τα μπουτάκια με χαρτί κουζίνας. Βάλτε τα στη μαρινάδα και αφήστε τα στο ψυγείο για 8-12 ώρες (και από την προηγούμενη ημέρα, αν θέλετε), γυρίζοντάς τα δυο τρεις φορές κατά καιρούς. Απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί ή απλώς λαδώστε το. Βάλτε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Όπως είναι τα μπουτάκια με τη μαρινάδα περάστε τα ένα-ένα από την τριμμένη φρυγανιά και στρώστε τα με τη σειρά στο ταψί. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20΄-30΄.

empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
Back To Top