Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 

Υλικά:

12 μπουτάκια κοτόπουλου

Τριμμένη φρυγανιά

Μαϊντανός

Για τη μαρινάδα:

500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι

50 γραμμ. ροκφόρ, λιωμένο καλά με πιρούνι

50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

1/2 κ.σ. τριμμένη φρέσκια τζίντζερ

1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)

1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση καυτερή)

1 πρέζα ρίγανη

3 λεμόνια (κατά προτίμηση λάιμ), χυμός και ξύσμα

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ με καπάκι, αναμείξτε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας. Πλύνετε και σκουπίστε τα μπουτάκια με χαρτί κουζίνας. Βάλτε τα στη μαρινάδα και αφήστε τα στο ψυγείο για 8-12 ώρες (και από την προηγούμενη ημέρα, αν θέλετε), γυρίζοντάς τα δυο τρεις φορές κατά καιρούς. Απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί ή απλώς λαδώστε το. Βάλτε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Όπως είναι τα μπουτάκια με τη μαρινάδα περάστε τα ένα-ένα από την τριμμένη φρυγανιά και στρώστε τα με τη σειρά στο ταψί. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20΄-30΄.

empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Ρολό με nutella

Αγαπημένο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.
empty alt

Ριζότο με πεπόνι

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gluten free

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς γλουτένη που μπορείτε να φτιάξετε τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
Back To Top