Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Ο ρομαντισμός περνάει από το κουταλάκι του γλυκού.

Υλικά:

½ λίτρο γάλα καρύδας

1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

350 γρ. νερό

200 γρ. φραγκοστάφυλο

1κ.σ. εσάνς τριαντάφυλλο

2 κ.γ. αγάρ αγάρ σε σκόνη

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 φύλλο ζελατίνας

Οδηγίες:

Λιώνουμε το αγάρ αγάρ μαζί με το ένα κουτάλι ζάχαρη άχνη μέσα στο γάλα καρύδας και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα ¾ από μακρόστενα φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Περνάμε στο μίξερ το φραγκοστάφυλο μαζί με το άλλο κουτάλι ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε 350 γρ. νερό και το φύλλο ζελατίνας που έχουμε μουσκέψει από πριν σε κρύο νερό. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μείγμα για 5 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το εσάνς τριαντάφυλλο. Μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό γεμίζουμε μέχρι πάνω τα φορμάκια. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύο και γαρνίρουμε με 2-3 φρέσκα φραγκοστάφυλλα.

empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Muffin με σοκολάτα και καρύδα

Λατρεμένα muffin σοκολάτας με υπέροχο άρωμα καρύδας.
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Το δικό μας croque-monsieur

Η κλασική συνταγή πρωινού πειραγμένη και προσαρμοσμένη στα γούστα μας.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
Back To Top