Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Ο ρομαντισμός περνάει από το κουταλάκι του γλυκού.

Υλικά:

½ λίτρο γάλα καρύδας

1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

350 γρ. νερό

200 γρ. φραγκοστάφυλο

1κ.σ. εσάνς τριαντάφυλλο

2 κ.γ. αγάρ αγάρ σε σκόνη

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 φύλλο ζελατίνας

Οδηγίες:

Λιώνουμε το αγάρ αγάρ μαζί με το ένα κουτάλι ζάχαρη άχνη μέσα στο γάλα καρύδας και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα ¾ από μακρόστενα φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Περνάμε στο μίξερ το φραγκοστάφυλο μαζί με το άλλο κουτάλι ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε 350 γρ. νερό και το φύλλο ζελατίνας που έχουμε μουσκέψει από πριν σε κρύο νερό. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μείγμα για 5 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το εσάνς τριαντάφυλλο. Μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό γεμίζουμε μέχρι πάνω τα φορμάκια. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύο και γαρνίρουμε με 2-3 φρέσκα φραγκοστάφυλλα.

empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top