Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.

Υλικά:

200 γρ. σαρδέλα

1 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

12 γρ. κρόκο αυγού παστεριωμένο

Αλεύρι για το πανάρισμα

4 γρ. φρυγανιά

8 γρ. ασπράδι αυγού παστεριωμένο

1 γρ. πιπέρι

180 γρ edam Γερμανίας 40% λιπαρά

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τη σαρδέλα από το κεντρικό κόκκαλο προσέχοντας να μη μας διαλυθεί και να μη κόψουμε την ουρά. Την ξεπλένουμε και τη βάζουμε σε μια σχάρα να στραγγίξει. Σε μια μπασίνα βάζουμε το μαϊντανό, τον κρόκο και το ασπράδι αυγού, το edam, το πιπέρι και την φρυγανιά και πλάθουμε ώστε να γίνουν μια ζύμη. Πλάθουμε σε μπαστουνάκια διαμέτρου 5 χιλιοστών περίπου και μήκος όσο είναι η κάθε σαρδέλα. Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τοποθετούμε μέσα το μπαστουνάκι τυριού. Κλείνουμε με μια άλλη σαρδέλα, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά στους 180°C.

empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Τιραμισού με φρουκτόζη

Απλά χάρμα οφθαλμών και χάρμα αισθήσεων.
empty alt

Cheesecake με λεμόνι χωρίς γλουτένη

Ένα γλυκό για να αποφύγετε τη γλουτένη.
empty alt

Μπανόφι

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.
Back To Top