Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.

Υλικά: 

400 γρ. spaghetti

1 αστακός μικρός

20 μύδια

20 χτένια

10 κιδώνια

8 γαρίδες καθαρισμένες

50 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (5γρ. χρησιμοποιούμε στην αρχή και 10 γρ. στο τέλος)

1 πεπεροντσίνο

50 γρ. λευκό κρασί

50 γρ. ντομάτα καρέ

100 γρ. σάλτσα ντομάτας

100 γρ. τοματίνια κονφί

1 λίτρο μπισκ (ζωμός θαλασσινών)

40 γρ. κρέμα γάλακτος

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 γρ. ρίγανη

3 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο

Οδηγίες: 

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αφήνουμε να αρωματιστεί, προσέχοντας να μη κάψει το σκόρδο και πικρίσει. Προσθέτουμε το πεπεροντσίνο και το μαϊντανό. Σπάμε τον αστακό κάθετα στη μέση και τον βάζουμε στην κατσαρόλα απ’τη μεριά της ψίχας. Προσθέτουμε τα οστρακοειδή και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 – 3 λεπτά. Βγάζουμε τον αστακό από την κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα καρέ, τη σάλτσα ντομάτας και 250 γρ. μπισκ. (όταν ανοίξουν τα μύδια, τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα. Αν δεν ανοίξουν τα πετάμε και δεν τα τρώμε). Αφήνουμε το ζωμό να πάρει βρασμό και προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κολλήσουν  προσέχοντας πάντα το νερό να είναι σε σημείο βρασμού. Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτουμε άλλα 150 γρ. και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να βράσουν τα μακαρόνια (8 – 10 λεπτά). Τέσσερα λεπτά πριν βράσουν, προσθέτουμε τις γαρίδες και την ψίχα αστακού. Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.

empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Crazy κέικ

Πολύ αφράτο κέικ για όλη την οικογένεια. Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
Back To Top