Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.

Υλικά: 

400 γρ. spaghetti

1 αστακός μικρός

20 μύδια

20 χτένια

10 κιδώνια

8 γαρίδες καθαρισμένες

50 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (5γρ. χρησιμοποιούμε στην αρχή και 10 γρ. στο τέλος)

1 πεπεροντσίνο

50 γρ. λευκό κρασί

50 γρ. ντομάτα καρέ

100 γρ. σάλτσα ντομάτας

100 γρ. τοματίνια κονφί

1 λίτρο μπισκ (ζωμός θαλασσινών)

40 γρ. κρέμα γάλακτος

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 γρ. ρίγανη

3 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο

Οδηγίες: 

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αφήνουμε να αρωματιστεί, προσέχοντας να μη κάψει το σκόρδο και πικρίσει. Προσθέτουμε το πεπεροντσίνο και το μαϊντανό. Σπάμε τον αστακό κάθετα στη μέση και τον βάζουμε στην κατσαρόλα απ’τη μεριά της ψίχας. Προσθέτουμε τα οστρακοειδή και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 – 3 λεπτά. Βγάζουμε τον αστακό από την κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα καρέ, τη σάλτσα ντομάτας και 250 γρ. μπισκ. (όταν ανοίξουν τα μύδια, τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα. Αν δεν ανοίξουν τα πετάμε και δεν τα τρώμε). Αφήνουμε το ζωμό να πάρει βρασμό και προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κολλήσουν  προσέχοντας πάντα το νερό να είναι σε σημείο βρασμού. Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτουμε άλλα 150 γρ. και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να βράσουν τα μακαρόνια (8 – 10 λεπτά). Τέσσερα λεπτά πριν βράσουν, προσθέτουμε τις γαρίδες και την ψίχα αστακού. Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.

empty alt

Κρέμα από ρεβίθια και τραγανό σπεκ

Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.
empty alt

Πικάντικες πατάτες με μπρόκολο

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Σαλάτα με αχλάδι και μήλο

Τα φρούτα μπαίνουν στο τραπέζι για να δώσουν γεύση στη σαλάτα σας.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
Back To Top