Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.

Υλικά: 

400 γρ. spaghetti

1 αστακός μικρός

20 μύδια

20 χτένια

10 κιδώνια

8 γαρίδες καθαρισμένες

50 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (5γρ. χρησιμοποιούμε στην αρχή και 10 γρ. στο τέλος)

1 πεπεροντσίνο

50 γρ. λευκό κρασί

50 γρ. ντομάτα καρέ

100 γρ. σάλτσα ντομάτας

100 γρ. τοματίνια κονφί

1 λίτρο μπισκ (ζωμός θαλασσινών)

40 γρ. κρέμα γάλακτος

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 γρ. ρίγανη

3 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο

Οδηγίες: 

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αφήνουμε να αρωματιστεί, προσέχοντας να μη κάψει το σκόρδο και πικρίσει. Προσθέτουμε το πεπεροντσίνο και το μαϊντανό. Σπάμε τον αστακό κάθετα στη μέση και τον βάζουμε στην κατσαρόλα απ’τη μεριά της ψίχας. Προσθέτουμε τα οστρακοειδή και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 – 3 λεπτά. Βγάζουμε τον αστακό από την κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα καρέ, τη σάλτσα ντομάτας και 250 γρ. μπισκ. (όταν ανοίξουν τα μύδια, τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα. Αν δεν ανοίξουν τα πετάμε και δεν τα τρώμε). Αφήνουμε το ζωμό να πάρει βρασμό και προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κολλήσουν  προσέχοντας πάντα το νερό να είναι σε σημείο βρασμού. Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός προσθέτουμε άλλα 150 γρ. και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να βράσουν τα μακαρόνια (8 – 10 λεπτά). Τέσσερα λεπτά πριν βράσουν, προσθέτουμε τις γαρίδες και την ψίχα αστακού. Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.

empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
Back To Top