Μέτρια   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.

Υλικά:

2 κιλά χταπόδι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα

5 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 φύλλα δάφνης

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε ένα πυρέξ μαζί με όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 4 ώρες σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Είναι έτοιμο όταν το χταπόδι μαλακώσει και δέσει η σάλτσα.

empty alt

Γλυκάκια με παντεσπάνι και σοκολάτα

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Τούρτα με ανανά

Μέσα και έξω από την τούρτα, υπερτερεί ο ανανάς.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
Back To Top