Δύσκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.

Υλικά:

500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο

10 γρ. αλάτι

3 γρ. ζάχαρη

Διάφορα μπαχαρικά (κύμινο, κάρυ, μοσχοκάρυδο)

120 γρ. mozzarella

2 ντομάτες πολύ ώριμες

Ένα ματσάκι ρόκα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

50 γρ. πέστο ρόκας

Για το πέστο ρόκας

100 γρ. ρόκα

100 γρ. ελαιόλαδο

75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

30 γρ. κουκουνάρι

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Μαρινάρουμε το φιλέτο του μοσχαριού με το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα, γυρίζοντάς το κάθε 12 ώρες. Ζεματίζουμε το μοσχάρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θεροκρασία έτσι ώστε να σφραγίσει μέσα του το άρωμα. Το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό. Μπλανσάρουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε τετραγωνάκια. Κόβουμε τη mozzarella σε κυβάκια, σε πολύ λεπτές φέτες το φιλέτο και το τοποθετούμε στο πιάτο, προσθέτοντας τη ντομάτα, τα κυβάκια της mozzarella και τα φυλλαράκια της ρόκας. Αρωματίζουμε με το πέστο ρόκας και μια γραμμή ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το πέστο ρόκας

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά και πολύ γρήγορα έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε μια κουταλιά παγωμένο νερό. Ολοκληρώνουμε το πέστο προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο (να πέφτει σαν γραμμή), πάντα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος κανονίζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα ροζ από τοματίνια και γαρίδες

Τα αγαπημένα ζυμαρικά σε ωραίο γευστικό και χρωματικό συνδυασμό.
empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
empty alt

Ριζότο με ρόδι

Ένα πιάτο γρήγορο, γλυκό και ξεχωριστό στη γεύση και το χρώμα.
empty alt

Crazy κέικ

Πολύ αφράτο κέικ για όλη την οικογένεια. Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
empty alt

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.
empty alt

Ριζότο με πεπόνι

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.
Back To Top