Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.

Υλικά:

1 κιλό πατάτες baby

1 πορτοκάλι

4 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ. λιαστή ντομάτα (κομμένη σε λωρίδες)

40 γρ. κάπαρη

100 γρ. ελιές καλαμών

6 αντσούγιες

1 κ.σ. μουστάρδα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλοίδα. Παίρνουμε το πορτοκάλι, τρίβουμε το ξύσμα και κρατάμε και το χυμό του. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη μουστάρδα, το βαλσάμικο ξύδι, το χυμό πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα, τις ελιές (χωρίς το κουκούτσι) και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στις πατάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Παράλληλα, έχουμε βάλει να ξαρμυριστούν οι αντζούγιες και η κάπαρη (τα έχουμε στεγνώσει) και τα προσθέτουμε κι αυτά μέσα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε και την ντομάτα, το μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο

empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Μπισκότα σοκολάτας με τζίντζερ

Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.
empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
Back To Top