Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.

Υλικά:

1 κιλό πατάτες baby

1 πορτοκάλι

4 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ. λιαστή ντομάτα (κομμένη σε λωρίδες)

40 γρ. κάπαρη

100 γρ. ελιές καλαμών

6 αντσούγιες

1 κ.σ. μουστάρδα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλοίδα. Παίρνουμε το πορτοκάλι, τρίβουμε το ξύσμα και κρατάμε και το χυμό του. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη μουστάρδα, το βαλσάμικο ξύδι, το χυμό πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα, τις ελιές (χωρίς το κουκούτσι) και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στις πατάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Παράλληλα, έχουμε βάλει να ξαρμυριστούν οι αντζούγιες και η κάπαρη (τα έχουμε στεγνώσει) και τα προσθέτουμε κι αυτά μέσα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε και την ντομάτα, το μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο

empty alt

Σπανακόρυζο στο φούρνο

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Μύδια σωτέ με σκόρδο και αρωματικά

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 
empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
Back To Top