Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.

Υλικά:

1 κιλό πατάτες baby

1 πορτοκάλι

4 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ. λιαστή ντομάτα (κομμένη σε λωρίδες)

40 γρ. κάπαρη

100 γρ. ελιές καλαμών

6 αντσούγιες

1 κ.σ. μουστάρδα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλοίδα. Παίρνουμε το πορτοκάλι, τρίβουμε το ξύσμα και κρατάμε και το χυμό του. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη μουστάρδα, το βαλσάμικο ξύδι, το χυμό πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα, τις ελιές (χωρίς το κουκούτσι) και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στις πατάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Παράλληλα, έχουμε βάλει να ξαρμυριστούν οι αντζούγιες και η κάπαρη (τα έχουμε στεγνώσει) και τα προσθέτουμε κι αυτά μέσα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε και την ντομάτα, το μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο

empty alt

Λαζάνια με σπανάκι και τυρί

Μία εξαιρετική πρόταση για κυρίως γεύμα.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
Back To Top