Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.

Υλικά:

1 κιλό πατάτες baby

1 πορτοκάλι

4 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ. λιαστή ντομάτα (κομμένη σε λωρίδες)

40 γρ. κάπαρη

100 γρ. ελιές καλαμών

6 αντσούγιες

1 κ.σ. μουστάρδα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλοίδα. Παίρνουμε το πορτοκάλι, τρίβουμε το ξύσμα και κρατάμε και το χυμό του. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη μουστάρδα, το βαλσάμικο ξύδι, το χυμό πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα, τις ελιές (χωρίς το κουκούτσι) και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στις πατάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Παράλληλα, έχουμε βάλει να ξαρμυριστούν οι αντζούγιες και η κάπαρη (τα έχουμε στεγνώσει) και τα προσθέτουμε κι αυτά μέσα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε και την ντομάτα, το μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο

empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
Back To Top