Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.

Υλικά:

600 γρ. βακαλάος ξαρμυρισμένος

5-6 ώριμες ντομάτες

1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

1 καρότο σε κομματάκια

1 μικρό κρεμμύδι σε κομματάκια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

5 πατάτες σε κύβους

Λίγο μαϊντανό

Λίγο βασιλικό

3 κ.σ. κουκουνάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε κανονικές μερίδες. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια του βακαλάου και τα σοτάρουμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε με τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι. Κατόπιν σιγοβράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια βάζουμε τα κομματάκια από τις πατάτες επάνω στο βακαλάο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου. Τελειώνουμε το πιάτο, πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, βασιλικό και κουκουνάρι.

empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια από κολοκύθια

Νόστιμα κεφτεδάκια από κρέας και κολοκύθια γεμισμένα με τυρί gouda.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!
empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
empty alt

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
empty alt

Σαλάτα με σπαράγγια και γαρίδες

Μία γρήγορη και ελαφριά σαλάτα για το καλοκαίρι
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
Back To Top