Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία μακαρονάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση και τη νοστιμιά της.

Υλικά:

360 γρ. μακαρόνια gluten free

200 γρ. αντσούγια φιλέτο

50 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

200 γρ.ντοματίνια

1 κ.γ. ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. mix αρωματικών (δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα)

1 κ.γ. ζάχαρη

30 γρ. πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κάνουμε αρχικά τα ντοματίνια κονφί. Τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε επάνω τα μυρωδικά, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς για 1 ώρα. Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μία σκελίδα σκόρδο. Μόλις ξεκινήσει να τσιγαρίζεται το σκόρδο ρίχνουμε την αντζούγια και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά και κρατάμε στην άκρη. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την αντζούγια. Ανακατεύουμε καλά, αν είναι πολύ στεγνά ρίχνουμε δύο κουταλιές από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια κονφί και τις ελιές. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Το δικό μας croque-monsieur

Η κλασική συνταγή πρωινού πειραγμένη και προσαρμοσμένη στα γούστα μας.
Back To Top