Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία μακαρονάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση και τη νοστιμιά της.

Υλικά:

360 γρ. μακαρόνια gluten free

200 γρ. αντσούγια φιλέτο

50 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

200 γρ.ντοματίνια

1 κ.γ. ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. mix αρωματικών (δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα)

1 κ.γ. ζάχαρη

30 γρ. πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κάνουμε αρχικά τα ντοματίνια κονφί. Τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε επάνω τα μυρωδικά, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς για 1 ώρα. Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μία σκελίδα σκόρδο. Μόλις ξεκινήσει να τσιγαρίζεται το σκόρδο ρίχνουμε την αντζούγια και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά και κρατάμε στην άκρη. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την αντζούγια. Ανακατεύουμε καλά, αν είναι πολύ στεγνά ρίχνουμε δύο κουταλιές από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια κονφί και τις ελιές. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
Back To Top