Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Υλικά:

500 γραμμ. γαρίδες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες

120 γραμμ. βρασμένο μαύρο ρύζι

1 1/2 ποτήρι από το νερό όπου έβρασε το ρύζι

50 γραμμ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1/2 φλιτζ. λευκό κρασί

αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και τη δάφνη. Προσθέστε τις γαρίδες, αλατοπίπερο και σβήστε με το κρασί. Κλείστε τη φωτιά, σκεπάστε τα και αφήστε τα για 5΄. Βγάλτε τις γαρίδες από την κατσαρόλα, δυναμώστε η φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο νερό που έβρασε το ρύζι, αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα να δέσει πολύ καλά. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα, λιώστε 30 γραμμ. βούτυρο και ανακατέψτε μέσα το ρύζι μαζί με 2 κ.σ. από το νερό που έβρασε και αλατοπίπερο. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, γεμίστε τέσσερις βουτυρωμένες φορμίτσας για κρέμα καραμελέ και πιέστε το καλά. Αναποδογυρίστε τις φορμίτσες πάνω σε ζεσταμένα πιάτα, αλλά μην τις αφαιρέσετε. Όταν η σάλτσα δέσει, αφαιρέστε τις φορμίτσες από το ρύζι. Βάλτε πάνω του τις γαρίδες, αλλά αν νομίζετε ότι δεν θα καταφέρετε να μην το διαλύσετε, τοποθετήστε τις γύρω γύρω του. Περιχύστε με σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!
empty alt

Πουτίγκα βερίκοκο

Βυθίστε το κουτάλι σας στην πουτίγκα και ανακαλύψτε τις γεύσεις που κρύβει. 
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Κέικ βανίλιας

Κλασικό, αγαπημένο κέικ βανίλιας που συνοδεύει ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Ριζότο με φράουλες και γαρίδες

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.
Back To Top