Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Υλικά:

500 γραμμ. γαρίδες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες

120 γραμμ. βρασμένο μαύρο ρύζι

1 1/2 ποτήρι από το νερό όπου έβρασε το ρύζι

50 γραμμ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1/2 φλιτζ. λευκό κρασί

αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και τη δάφνη. Προσθέστε τις γαρίδες, αλατοπίπερο και σβήστε με το κρασί. Κλείστε τη φωτιά, σκεπάστε τα και αφήστε τα για 5΄. Βγάλτε τις γαρίδες από την κατσαρόλα, δυναμώστε η φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο νερό που έβρασε το ρύζι, αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα να δέσει πολύ καλά. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα, λιώστε 30 γραμμ. βούτυρο και ανακατέψτε μέσα το ρύζι μαζί με 2 κ.σ. από το νερό που έβρασε και αλατοπίπερο. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, γεμίστε τέσσερις βουτυρωμένες φορμίτσας για κρέμα καραμελέ και πιέστε το καλά. Αναποδογυρίστε τις φορμίτσες πάνω σε ζεσταμένα πιάτα, αλλά μην τις αφαιρέσετε. Όταν η σάλτσα δέσει, αφαιρέστε τις φορμίτσες από το ρύζι. Βάλτε πάνω του τις γαρίδες, αλλά αν νομίζετε ότι δεν θα καταφέρετε να μην το διαλύσετε, τοποθετήστε τις γύρω γύρω του. Περιχύστε με σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.
empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Spaghetti με σολομό και χαβιάρι

Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Ριζότο με μανιτάρια porcini

Μια σχετικά εύκολη και γευστική συνταγή για ένα εντυπωσιακό κυρίως πιάτο.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
Back To Top