Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Υλικά:

500 γραμμ. γαρίδες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες

120 γραμμ. βρασμένο μαύρο ρύζι

1 1/2 ποτήρι από το νερό όπου έβρασε το ρύζι

50 γραμμ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1/2 φλιτζ. λευκό κρασί

αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και τη δάφνη. Προσθέστε τις γαρίδες, αλατοπίπερο και σβήστε με το κρασί. Κλείστε τη φωτιά, σκεπάστε τα και αφήστε τα για 5΄. Βγάλτε τις γαρίδες από την κατσαρόλα, δυναμώστε η φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο νερό που έβρασε το ρύζι, αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα να δέσει πολύ καλά. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα, λιώστε 30 γραμμ. βούτυρο και ανακατέψτε μέσα το ρύζι μαζί με 2 κ.σ. από το νερό που έβρασε και αλατοπίπερο. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, γεμίστε τέσσερις βουτυρωμένες φορμίτσας για κρέμα καραμελέ και πιέστε το καλά. Αναποδογυρίστε τις φορμίτσες πάνω σε ζεσταμένα πιάτα, αλλά μην τις αφαιρέσετε. Όταν η σάλτσα δέσει, αφαιρέστε τις φορμίτσες από το ρύζι. Βάλτε πάνω του τις γαρίδες, αλλά αν νομίζετε ότι δεν θα καταφέρετε να μην το διαλύσετε, τοποθετήστε τις γύρω γύρω του. Περιχύστε με σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Κοτολέτες α λα μιλανέζε

Βάλτε τη νοστιμιά στο τραπέζι σας με τραγανές και παναρισμένες κοτολέτες.    
empty alt

Μους με mascarpone καφέ και κακάο

Λαχταριστή και φρέσκια μους με mascarpone, καφέ και τρίμματα από κακάο.
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Σαλάτα με κάστανα, τυρί (Ελληνικό) και μανιτάρια

Τα δώρα της χειμωνιάτικης φύσης σε ένα πιάτο.
empty alt

Πιπεριές γεμιστές με κους κους

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.
Back To Top