Μέτρια   Μερίδες : 55   12.31-15.00  

Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι

4 κ.σ. φρουκτόζη

8 γρ. μπέκιν πάουντερ

80 γρ. χυμό μήλου

70 γρ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

½ κ.γ. κανέλα σκόνη

Για το γαρνίρισμα

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

20 γρ. τζίντζερ έτοιμο ζαχαρωμένο κομμένο κομματάκια

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τα στέρεα υλικά και ύστερα προσθέτουμε και τα υγρά. Δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να μπορούμε να δουλέψουμε στο χέρι. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ανοίγουμε ύστερα με τον πλάστη σε πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε με τα κουπ που θέλουμε. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα γαρνίροντας με 2-3 κομματάκια τζίντζερ.

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top