Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γραμμ. ζάχαρη

100 γραμμ. αλεύρι

Για το γαρνίρισμα:

Χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή κρέμα ζαχαροπλαστικής

Για επικάλυψη:

200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

4 κ.σ. γάλα

Οδηγίες:

Χτυπήστε σε ένα μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χωριστά χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε μέσα το αλεύρι και προσθέστε τη μαρέγκα ανακατεύοντας προσεκτικά για να μην «κάτσει». Αδειάστε το μείγμα σε ένα τετράγωνο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15΄. Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι, κόψτε το σε τετραγωνάκια και βάλτε τα πάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους. Με ένα κορνέ, γαρνίρετέ τα με τη σαντιγί ή την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι η κρέμα να δέσει καλά. Σε ένα μπεν μαρί ζεστάνετε το γάλα και λιώστε τη σοκολάτα. Μόλις κρυώσει αρκετά, ανακατέψτε τη και περιχύστε τα γλυκάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

empty alt

Pancakes με φρούτα του δάσους

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
empty alt

Μπισκότα langues de chat

Τα γαλλικά μπισκοτάκια μπορούν να συνοδεύσουν το παγωτό σας ή και τον καφέ σας.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Κέικ

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.
Back To Top