Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γραμμ. ζάχαρη

100 γραμμ. αλεύρι

Για το γαρνίρισμα:

Χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή κρέμα ζαχαροπλαστικής

Για επικάλυψη:

200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

4 κ.σ. γάλα

Οδηγίες:

Χτυπήστε σε ένα μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χωριστά χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε μέσα το αλεύρι και προσθέστε τη μαρέγκα ανακατεύοντας προσεκτικά για να μην «κάτσει». Αδειάστε το μείγμα σε ένα τετράγωνο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15΄. Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι, κόψτε το σε τετραγωνάκια και βάλτε τα πάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους. Με ένα κορνέ, γαρνίρετέ τα με τη σαντιγί ή την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι η κρέμα να δέσει καλά. Σε ένα μπεν μαρί ζεστάνετε το γάλα και λιώστε τη σοκολάτα. Μόλις κρυώσει αρκετά, ανακατέψτε τη και περιχύστε τα γλυκάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Σέλινο του κηπουρού

Ζυμαρικά σε ένα γευστικό και απολαυστικό πιάτο.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο

Εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
Back To Top