Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.

Υλικά:

600 γρ. σαρδέλα μεγάλη καθαρισμένη και ανοιχτή σαν φιλέτο

600 γρ. άσπρο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

200 γρ. λευκό κρασί

1 κ. γλυκού ζάχαρη

40 γρ. κουκουνάρι

40 γρ. σταφίδα μουσκεμένη σε νερό

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλεύρι όσο χρειάζεται

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Περνάμε τις σαρδέλες στο αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε ύστερα σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε πολύ χαμηλή φωτιά, να μην πάρουν χρώμα αλλά να μαλακώσουν, για μισή ώρα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και αλατίζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα πήλινο ή γυάλινο σκεύος βάζουμε μία στρώση σαρδέλες, μία στρώση κρεμμύδι, από πάνω ρίχνουμε λίγο σταφίδα και λίγο κουκουνάρι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 24 ώρες ώστε να μαριναριστούν.

empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Ρολά από λαυράκι με ρόκα και γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα Κρήτης βρήκε επιτέλους ταίρι, τα λαυράκια. 
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Καλαμάρι γεμιστό με καρότο και σάλτσα από αρακά

Απογειώστε τη γεύση ανακατεύοντας υλικά όλων των λογιών.
empty alt

Βιδάκια με γαρίδες και μπρόκολο

Νόστιμη πρόταση για ένα διαφορετικό και απλό πιάτο.
empty alt

Cupcakes

Γεμίστε τις φόρμες με ό,τι πιο λαχταριστό! 
empty alt

Λαζάνια με σπανάκι

Ένα πλήρες πιάτο για κάθε μέρα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.
Back To Top