Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.

Υλικά:

600 γρ. σαρδέλα μεγάλη καθαρισμένη και ανοιχτή σαν φιλέτο

600 γρ. άσπρο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

200 γρ. λευκό κρασί

1 κ. γλυκού ζάχαρη

40 γρ. κουκουνάρι

40 γρ. σταφίδα μουσκεμένη σε νερό

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλεύρι όσο χρειάζεται

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Περνάμε τις σαρδέλες στο αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε ύστερα σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε πολύ χαμηλή φωτιά, να μην πάρουν χρώμα αλλά να μαλακώσουν, για μισή ώρα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και αλατίζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα πήλινο ή γυάλινο σκεύος βάζουμε μία στρώση σαρδέλες, μία στρώση κρεμμύδι, από πάνω ρίχνουμε λίγο σταφίδα και λίγο κουκουνάρι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 24 ώρες ώστε να μαριναριστούν.

empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Back To Top