Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.

Υλικά:

12 κ.σ. ζάχαρη

3 κρόκους αυγών

5 ασπράδια

3 κ.σ. νες καφέ (κόκκους όχι σκόνη)

400 γρ. κρέμα γάλακτος

1 ποτηράκι ουΐσκι

Οδηγίες:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το νες καφέ και το ουΐσκι και ανακατεύουμε καλά. Ξεχωριστά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να μη σφίξει πολύ) και ξεχωριστά τα ασπράδια (να μη γίνει σφιχτή μαρέγκα). Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους την κρέμα γάλακτος αρχικά και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω ώστε να μην πέσει ο όγκος. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ασπράδια, ανακατεύοντας πάλι απαλά. Ρίχνουμε ύστερα το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 6 ώρες. Σερβίρουμε με μία σάλτσα από καφέ, λίγη κρέμα σαντιγί και μπισκοτάκια langues de chat.

empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Mini cheesecake

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.
empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
Back To Top