Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.

Υλικά:

12 κ.σ. ζάχαρη

3 κρόκους αυγών

5 ασπράδια

3 κ.σ. νες καφέ (κόκκους όχι σκόνη)

400 γρ. κρέμα γάλακτος

1 ποτηράκι ουΐσκι

Οδηγίες:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το νες καφέ και το ουΐσκι και ανακατεύουμε καλά. Ξεχωριστά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να μη σφίξει πολύ) και ξεχωριστά τα ασπράδια (να μη γίνει σφιχτή μαρέγκα). Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους την κρέμα γάλακτος αρχικά και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω ώστε να μην πέσει ο όγκος. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ασπράδια, ανακατεύοντας πάλι απαλά. Ρίχνουμε ύστερα το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 6 ώρες. Σερβίρουμε με μία σάλτσα από καφέ, λίγη κρέμα σαντιγί και μπισκοτάκια langues de chat.

empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
Back To Top