Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.

Υλικά:

2 κουταλιές κουκουνάρι καβουρδισμένο

1 κουταλιά μέλι

Χυμό από ½ λεμόνι

60 γρ. ελαιόλαδο

120 γρ. βασιλικός

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 πεπεροντσίνο πικάντικο

4 φιλέτα σολομού (150γρ. το καθένα)

60 γρ. πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια

60 γρ. πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια

1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα μίξερ το κουκουνάρι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Σκεπάζουμε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Με τα υπόλοιπα υλικά κάνουμε μία μικρή σαλάτα. Βγάζουμε το σολομό, αλατίζουμε και ψήνουμε σε μπάρμπεκιου ζεστό για 4-6 λεπτά. Όπως το γυρίζουμε το πασπαλίζουμε με τη μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμο συνοδεύουμε με τη σαλάτα που έχουμε φτιάξει.

empty alt

Σαλάτα με καπνιστή ρέγγα

Έντονη και πικάντικη γεύση σε αυτή την ξεχωριστή σαλάτα που μπορεί να πάρει και το ρόλο του ορεκτικού.
empty alt

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Κρέπες light

Κρέπες γι'αυτούς που προσέχουν!
empty alt

Κοτόπουλο με αμύγδαλα

Ένα γρήγορο ασιατικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει...
empty alt

Βελουτέ με πατάτα, μανιτάρια και φουντούκι

Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
Back To Top