Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.

Υλικά 

400 γρ. spaghetti

2 φέτες ψωμί για τοστ gluten free

100 γρ.γάλα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

750 γρ. κιμά (μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)

100 γρ. τυρί τριμμένο

400 γρ. ζωμό κρέατος

800 γρ. σάλτσα ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

1 ματσάκι μαϊντανό τριμμένο

Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

 

Οδηγίες

Βάζουμε το ψωμί μέσα στο γάλα να μουλιάσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το σκόρδο, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, το τυρί, το ψωμί που έχουμε στύψει, αλάτι και πιπέρι και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Με αυτό πλάθουμε 20 κεφτεδάκια. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κεφτεδάκια. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα τα κεφτεδάκια και να έχει στύψει η σάλτσα. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα γαρνίρουμε από πάνω με τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και παρμεζάνα.

empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!

Back To Top