Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.

Υλικά 

400 γρ. spaghetti

2 φέτες ψωμί για τοστ gluten free

100 γρ.γάλα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

750 γρ. κιμά (μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)

100 γρ. τυρί τριμμένο

400 γρ. ζωμό κρέατος

800 γρ. σάλτσα ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

1 ματσάκι μαϊντανό τριμμένο

Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

 

Οδηγίες

Βάζουμε το ψωμί μέσα στο γάλα να μουλιάσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το σκόρδο, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, το τυρί, το ψωμί που έχουμε στύψει, αλάτι και πιπέρι και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Με αυτό πλάθουμε 20 κεφτεδάκια. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κεφτεδάκια. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα τα κεφτεδάκια και να έχει στύψει η σάλτσα. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα γαρνίρουμε από πάνω με τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και παρμεζάνα.

empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Muffins με σοκολάτα και αμύγδαλο

Ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
Back To Top