Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

200 γρ. ρύζι για πιλάφι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

150 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Μπεσαμέλ για την επιφάνεια

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο για την επίστρωση

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Σε μία άλλη ζεματίζουμε το σπανάκι μαζί με το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σουρώνουμε. Ύστερα παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε στη συνέχεια το μείγμα με το σπανάκι και τα μυρωδικά να σοταριστούν λίγο κι αυτά και τέλος τα αυγά. Σε ένα πυρέξ που έχουμε πριν βουτυρώσει απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό ρύζι και το μισό τυρί από πάνω. Ύστερα συνεχίζουμε απλώνοντας το μείγμα με το σπανάκι και το υπόλοιπο τυρί. Τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω το υπόλοιπο ρύζι και καλύπτουμε το πυρέξ με τη μπεσαμέλ και το τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ.

empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Και θαλασσινά και ζυμαρικά σε ένα!
empty alt

Ρολά προσούτο με ρικότα

Ιταλική φινέντσα και ρόκα για τη δροσιά και τη σπιρτάδα της. 
empty alt

Σαλιγκάρια a la vigneronne

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Πικάντικη σάλτσα

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 
Back To Top