Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.

Υλικά:

300 γρ. Barilla Tagliolini ροζ

150 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζωμό ψαριού ή λαχανικών

50 γρ. ταραμά άσπρο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. λαχανικά κομμένα julien (καρότο, κολοκύθι, πράσο)

1 σφηνάκι κονιάκ

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Λιώνουμε και τον ταραμά μέσα στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσει για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται. Παράλληλα έχουμε βράσει τα tagliolini, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά ώστε να δέσουν όλα μαζί. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγο φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Σαλάτα με αχλάδι και μήλο

Τα φρούτα μπαίνουν στο τραπέζι για να δώσουν γεύση στη σαλάτα σας.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
empty alt

Pasta Frolla

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.

Back To Top