Ένα κλασικό comfort food ακόμα πιο δελεαστικό

Μπέικον γεμάτο λιωμένο τυρί ή ρολά γεμιστά με κατσικίσιο τυρί, πάντα λατρεύουμε μια στιγμή με γέμιση τυριού. Και ενώ δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πούμε ότι έχουμε ένα αγαπημένο τυρί, η φέτα είναι σίγουρα κοντά στην κορυφή. Η φέτα μπορεί να προσθέσει μια τυρώδη υφή σε ένα τηγανητό αυγό ή να συνδυάσει τόσα πολλά διαφορετικά φαγητά στον φούρνο (πώς θα μπορούσαμε ποτέ να ξεχάσουμε τα viral ψημένα ζυμαρικά φέτας). Αν αγαπάτε τα φαγητά με τυριά και είστε λάτρης της φέτας, αυτά τα κεφτεδάκια είναι για εσάς.

Αυτοί οι κεφτέδες είναι καρυκευμένοι με κρεμμυδάκι, σκόρδο και άφθονο ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Μέσα σε κάθε τρυφερό, ζουμερό κεφτεδάκι είναι ένας κύβος φέτας, προσθέτοντας μια κρεμώδη, ελαφρώς αλμυρή γεύση σε κάθε μπουκιά. Ενώ τα κεφτεδάκια ψήνονται, μια πικάντικη, σκορδάτη σάλτσα ντομάτας ενώνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά. Οι ψημένοι κεφτέδες σιγοβράζονται στη σάλτσα αρκετή ώρα ώστε να ενωθούν όλες οι γεύσεις. Σερβίρετε αυτές τις γεμάτες τυρί καλλονές με ρύζι ή ζεστή πίτα—γιατί όχι και τις δύο;—και γαρνίρετε με περισσότερη θρυμματισμένη φέτα και ψιλοκομμένο άνηθο.

Τα κεφτεδάκια μπορούν να ετοιμαστούν πλήρως και να καταψυχθούν μια νύχτα πριν ψηθούν. Η σάλτσα και τα κεφτεδάκια θα διατηρηθούν στο ψυγείο για περίπου 5 μέρες. Τα κεφτεδάκια μπορούν να ετοιμαστούν και να καταψυχθούν για έως και 1 μήνα. Τα κεφτεδάκια μπορούν να ψηθούν κατεψυγμένα, αν και μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο ψησίματος. Τα πλήρως ψημένα κεφτεδάκια και η σάλτσα μπορούν επίσης να καταψυχθούν μαζί για έως και 2 μήνες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 10 λεπτά

CAL/SERV:

546

Συστατικά

ΚΕΦΤΕΔΕΣ

85 γρ. φέτα

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (περίπου 1/2 c.)

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 φλ. τριμμένη ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

3/4 κουτ. αλάτι

1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

λίγο ξύσμα λεμονιού

1/4 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/8 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινο πιπέρι

800 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Προθερμάνετε στους 200°. Κόβετε τη φέτα σε κύβους 1/2".

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το αυγό, το σκόρδο, το τρίμμα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε τον κιμά και στη συνέχεια ανακατέψτε με τα χέρια σας για να ενωθεί.

Κόψτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας κιμά σε μια μικρή μπάλα. Πιέστε 1 κύβο φέτα στο κέντρο και μετά κλείστε καλά τον κιμά γύρω από το τυρί. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα κιμά και το τυρί. Περιχύνετε τα κεφτεδάκια με λάδι και μετά τα ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν.

Ψήστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 20 λεπτά.

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις ντομάτες και τους χυμούς τους και στη συνέχεια σκεπάστε μερικώς την κατσαρόλα. Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και στη συνέχεια καλύψτε μερικώς. Αφήνετε να σιγοβράσουν και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ζεσταθούν τα κεφτεδάκια, για 5 με 7 λεπτά.

empty alt

Δέκα τροφές που σας κάνουν …lifting! Δείξτε νεότεροι τρώγοντάς τες

Ποιος δε θέλει να μοιάζει (και φυσικά να είναι) νεότερος… Αν και τον κυρίαρχο ρόλο τον έχουν τα γονίδια, μια ζωτικής σημασίας θέση στο κυνήγι της αιώνιας νεότητας έχει και το κεφάλαιο «διατροφή».
empty alt

Η συνταγή των μπράουνις που οδήγησε ένα ζευγάρι στο διαζύγιο

Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Ανανάς: ένα εξωτικό και πολύ ωφέλιμο φρούτο

  Σε αντίθεση με άλλους χυμούς φρούτων, ο χυμός ανανά είναι τόσο γλυκός μόνος του που συχνά δεν χρειάζεται να προστεθεί ζάχαρη.
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
Back To Top