Ένα κλασικό comfort food ακόμα πιο δελεαστικό

Μπέικον γεμάτο λιωμένο τυρί ή ρολά γεμιστά με κατσικίσιο τυρί, πάντα λατρεύουμε μια στιγμή με γέμιση τυριού. Και ενώ δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πούμε ότι έχουμε ένα αγαπημένο τυρί, η φέτα είναι σίγουρα κοντά στην κορυφή. Η φέτα μπορεί να προσθέσει μια τυρώδη υφή σε ένα τηγανητό αυγό ή να συνδυάσει τόσα πολλά διαφορετικά φαγητά στον φούρνο (πώς θα μπορούσαμε ποτέ να ξεχάσουμε τα viral ψημένα ζυμαρικά φέτας). Αν αγαπάτε τα φαγητά με τυριά και είστε λάτρης της φέτας, αυτά τα κεφτεδάκια είναι για εσάς.

Αυτοί οι κεφτέδες είναι καρυκευμένοι με κρεμμυδάκι, σκόρδο και άφθονο ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Μέσα σε κάθε τρυφερό, ζουμερό κεφτεδάκι είναι ένας κύβος φέτας, προσθέτοντας μια κρεμώδη, ελαφρώς αλμυρή γεύση σε κάθε μπουκιά. Ενώ τα κεφτεδάκια ψήνονται, μια πικάντικη, σκορδάτη σάλτσα ντομάτας ενώνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά. Οι ψημένοι κεφτέδες σιγοβράζονται στη σάλτσα αρκετή ώρα ώστε να ενωθούν όλες οι γεύσεις. Σερβίρετε αυτές τις γεμάτες τυρί καλλονές με ρύζι ή ζεστή πίτα—γιατί όχι και τις δύο;—και γαρνίρετε με περισσότερη θρυμματισμένη φέτα και ψιλοκομμένο άνηθο.

Τα κεφτεδάκια μπορούν να ετοιμαστούν πλήρως και να καταψυχθούν μια νύχτα πριν ψηθούν. Η σάλτσα και τα κεφτεδάκια θα διατηρηθούν στο ψυγείο για περίπου 5 μέρες. Τα κεφτεδάκια μπορούν να ετοιμαστούν και να καταψυχθούν για έως και 1 μήνα. Τα κεφτεδάκια μπορούν να ψηθούν κατεψυγμένα, αν και μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο ψησίματος. Τα πλήρως ψημένα κεφτεδάκια και η σάλτσα μπορούν επίσης να καταψυχθούν μαζί για έως και 2 μήνες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 10 λεπτά

CAL/SERV:

546

Συστατικά

ΚΕΦΤΕΔΕΣ

85 γρ. φέτα

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (περίπου 1/2 c.)

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 φλ. τριμμένη ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

3/4 κουτ. αλάτι

1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

λίγο ξύσμα λεμονιού

1/4 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/8 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινο πιπέρι

800 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Προθερμάνετε στους 200°. Κόβετε τη φέτα σε κύβους 1/2".

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το αυγό, το σκόρδο, το τρίμμα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε τον κιμά και στη συνέχεια ανακατέψτε με τα χέρια σας για να ενωθεί.

Κόψτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας κιμά σε μια μικρή μπάλα. Πιέστε 1 κύβο φέτα στο κέντρο και μετά κλείστε καλά τον κιμά γύρω από το τυρί. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα κιμά και το τυρί. Περιχύνετε τα κεφτεδάκια με λάδι και μετά τα ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν.

Ψήστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 20 λεπτά.

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις ντομάτες και τους χυμούς τους και στη συνέχεια σκεπάστε μερικώς την κατσαρόλα. Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και στη συνέχεια καλύψτε μερικώς. Αφήνετε να σιγοβράσουν και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ζεσταθούν τα κεφτεδάκια, για 5 με 7 λεπτά.

empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Βασικά μυστικά εξοικείωσης με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής για να νιώσετε άνετα στην κουζίνα σας, ωστόσο διάφορα sites παραδίδουν on line μαθήματα, ενώ στο youtube θα βρείτε πολλούς σεφ που κάνουν βήμα βήμα σε ζωντανό χρόνο όλα τα στάδια μιας συνταγής για να τα κάνετε μαζί τους.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
Back To Top