Ένα κλασικό comfort food ακόμα πιο δελεαστικό

Μπέικον γεμάτο λιωμένο τυρί ή ρολά γεμιστά με κατσικίσιο τυρί, πάντα λατρεύουμε μια στιγμή με γέμιση τυριού. Και ενώ δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πούμε ότι έχουμε ένα αγαπημένο τυρί, η φέτα είναι σίγουρα κοντά στην κορυφή. Η φέτα μπορεί να προσθέσει μια τυρώδη υφή σε ένα τηγανητό αυγό ή να συνδυάσει τόσα πολλά διαφορετικά φαγητά στον φούρνο (πώς θα μπορούσαμε ποτέ να ξεχάσουμε τα viral ψημένα ζυμαρικά φέτας). Αν αγαπάτε τα φαγητά με τυριά και είστε λάτρης της φέτας, αυτά τα κεφτεδάκια είναι για εσάς.

Αυτοί οι κεφτέδες είναι καρυκευμένοι με κρεμμυδάκι, σκόρδο και άφθονο ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Μέσα σε κάθε τρυφερό, ζουμερό κεφτεδάκι είναι ένας κύβος φέτας, προσθέτοντας μια κρεμώδη, ελαφρώς αλμυρή γεύση σε κάθε μπουκιά. Ενώ τα κεφτεδάκια ψήνονται, μια πικάντικη, σκορδάτη σάλτσα ντομάτας ενώνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά. Οι ψημένοι κεφτέδες σιγοβράζονται στη σάλτσα αρκετή ώρα ώστε να ενωθούν όλες οι γεύσεις. Σερβίρετε αυτές τις γεμάτες τυρί καλλονές με ρύζι ή ζεστή πίτα—γιατί όχι και τις δύο;—και γαρνίρετε με περισσότερη θρυμματισμένη φέτα και ψιλοκομμένο άνηθο.

Τα κεφτεδάκια μπορούν να ετοιμαστούν πλήρως και να καταψυχθούν μια νύχτα πριν ψηθούν. Η σάλτσα και τα κεφτεδάκια θα διατηρηθούν στο ψυγείο για περίπου 5 μέρες. Τα κεφτεδάκια μπορούν να ετοιμαστούν και να καταψυχθούν για έως και 1 μήνα. Τα κεφτεδάκια μπορούν να ψηθούν κατεψυγμένα, αν και μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο ψησίματος. Τα πλήρως ψημένα κεφτεδάκια και η σάλτσα μπορούν επίσης να καταψυχθούν μαζί για έως και 2 μήνες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 10 λεπτά

CAL/SERV:

546

Συστατικά

ΚΕΦΤΕΔΕΣ

85 γρ. φέτα

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (περίπου 1/2 c.)

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 φλ. τριμμένη ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

3/4 κουτ. αλάτι

1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

λίγο ξύσμα λεμονιού

1/4 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/8 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινο πιπέρι

800 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Προθερμάνετε στους 200°. Κόβετε τη φέτα σε κύβους 1/2".

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το αυγό, το σκόρδο, το τρίμμα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε τον κιμά και στη συνέχεια ανακατέψτε με τα χέρια σας για να ενωθεί.

Κόψτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας κιμά σε μια μικρή μπάλα. Πιέστε 1 κύβο φέτα στο κέντρο και μετά κλείστε καλά τον κιμά γύρω από το τυρί. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα κιμά και το τυρί. Περιχύνετε τα κεφτεδάκια με λάδι και μετά τα ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν.

Ψήστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 20 λεπτά.

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις ντομάτες και τους χυμούς τους και στη συνέχεια σκεπάστε μερικώς την κατσαρόλα. Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και στη συνέχεια καλύψτε μερικώς. Αφήνετε να σιγοβράσουν και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ζεσταθούν τα κεφτεδάκια, για 5 με 7 λεπτά.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top