Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι. Αυτό το καρπούζι Gin Martini είναι φτιαγμένο με Gin, κόκκινο βερμούτ, αγαύη και δύο φλιτζάνια φρέσκο χυμό καρπουζιού – και έχει τη γεύση από τις καλύτερες αναμνήσεις αυτού του καλοκαιριού. Μην ξεχάσεις την έξτρα ζάχαρη για το χείλος του ποτηριού!

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Φέτες από λάιμ

Ζάχαρη

2 φλ. φρέσκο καρπούζι

5 φρέσκα φύλλα βασιλικού

Χυμός 1/2 λάιμ

1 σφηνάκι αγαύη (ή ένα μέρος)

1 σφηνάκι κόκκινο βερμούτ (ή ένα μέρος)

3 σφηνάκια Τζιν (ή τρία μέρη)

Πάγος

marini2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ, ρίξε τη ζάχαρη. Πέρασε τα ποτήρια με λάιμ και στη συνέχεια βούτηξέ τα στη ζάχαρη, για να κολλήσει στο χείλος.

Σε μπλέντερ, βάλε το καρπούζι και τον βασιλικό μέχρι να μαλακώσουν. Στράγγιξε το χυμό με ένα λεπτό κόσκινο σε ένα μπολ ή ένα κύπελλο μέτρησης υγρών.

Συνδύασε χυμό καρπουζιού, χυμό λάιμ, τζιν, αγαύη, βερμούτ και πάγο σε ένα κοκτέιλ σέικερ. Ανακινείς γρήγορα και ρίχνεις σε ποτήρι μαρτίνι. Γαρνίρεις με βασιλικό και κομμάτια καρπούζι.

 

 

empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Το πικνίκ πάει παραλία και καλά κάνει

Από παιδί έχεις καταλάβει ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Από την άλλη, με την πανδημία να μη μας έχει αφήσει ακόμα ήσυχους, συνεχίζεις να αναζητάς την απομόνωση και την ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.
empty alt

Ενεργειακές Μπάλες Φυστικοβούτυρου

Αυτές οι υγιεινές ενεργειακές μπάλες φυστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες της ενέργειάς σας όποτε χρειάζεστε λίγη ώθηση.
Back To Top