Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι. Αυτό το καρπούζι Gin Martini είναι φτιαγμένο με Gin, κόκκινο βερμούτ, αγαύη και δύο φλιτζάνια φρέσκο χυμό καρπουζιού – και έχει τη γεύση από τις καλύτερες αναμνήσεις αυτού του καλοκαιριού. Μην ξεχάσεις την έξτρα ζάχαρη για το χείλος του ποτηριού!

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Φέτες από λάιμ

Ζάχαρη

2 φλ. φρέσκο καρπούζι

5 φρέσκα φύλλα βασιλικού

Χυμός 1/2 λάιμ

1 σφηνάκι αγαύη (ή ένα μέρος)

1 σφηνάκι κόκκινο βερμούτ (ή ένα μέρος)

3 σφηνάκια Τζιν (ή τρία μέρη)

Πάγος

marini2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ, ρίξε τη ζάχαρη. Πέρασε τα ποτήρια με λάιμ και στη συνέχεια βούτηξέ τα στη ζάχαρη, για να κολλήσει στο χείλος.

Σε μπλέντερ, βάλε το καρπούζι και τον βασιλικό μέχρι να μαλακώσουν. Στράγγιξε το χυμό με ένα λεπτό κόσκινο σε ένα μπολ ή ένα κύπελλο μέτρησης υγρών.

Συνδύασε χυμό καρπουζιού, χυμό λάιμ, τζιν, αγαύη, βερμούτ και πάγο σε ένα κοκτέιλ σέικερ. Ανακινείς γρήγορα και ρίχνεις σε ποτήρι μαρτίνι. Γαρνίρεις με βασιλικό και κομμάτια καρπούζι.

 

 

empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Γιατί αλάτι και πιπέρι πάνε πακέτο στο τραπέζι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Tρία απολαυστικά warming up cocktails, που είναι ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια

Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!   Apple Pie Bourbon Shots Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την […]
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
Back To Top