Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Μπανάνες: Ξεφλούδισέ τις, κόψε τις σε φέτες και βάλε τις στην κατάψυξη, σε ένα σακουλάκι ασφαλείας ή ένα ταψάκι, για να τις χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις σε σμούθι, χυμούς και γλυκά.

Βούτυρο: Είτε βρεις σε προσφορά πάνω από μία συσκευασίες είτε απλά σε βολεύει να στοκάρεις, τοποθέτησε στην κατάψυξη τα κουτιά που δεν σκοπεύεις να καταναλώσεις αμέσως.

Ξύσμα πορτοκαλιού/λεμονιού: Αν σου περισσεύουν πολλά λεμόνια/πορτοκάλια, στύψε τα για να φτιάξεις μια συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα/λεμονάδα και αποθήκευσε το ξύσμα τους στην κατάψυξη, για να το χρησιμοποιήσεις μεταγενέστερα π.χ. σε γλυκά αλλά και μαρινάδες.

Σταφύλια: Η έκπληξη; Μπορείς να διατηρήσεις τις ρώγες τους στην κατάψυξη, ώστε να τις καταναλώσεις οποιαδήποτε στιγμή σαν ένα παγωμένο σνακ ή αντί για παγάκια σε ένα ποτό ή κρασί!

Ψωμί: Κόψε το σε φέτες και αποθήκευσέ το άφοβα στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να το καταναλώσεις, άφησέ το προηγουμένως στη συντήρηση να ξεπαγώσει ή ψήσε το σε μια φρυγανιέρα.

Τριμμένο τυρί: Για να μην κολλήσει σε μεγάλους σβόλους, μπορείς να το απλώσεις αρχικά σε ένα ταψάκι, πάνω σε λαδόκολλα, και στη συνέχεια, αφού παγώσει, να το βάλεις σε ένα σακουλάκι.

Χούμους: Απλά το βάζεις μαζί με τη συσκευασία του στην κατάψυξη και όταν το βγάλεις, θα είναι σαν καινούριο!

Πάστα ντομάτας: Συνήθως οι μεγαλύτερες συσκευασίες συμφέρουν, αλλά η ντομάτα αλλοιώνεται γρήγορα. Μοίρασε λοιπόν το περιεχόμενό τους σε μικρότερα δοχεία και διατήρησέ τα στην κατάψυξη, βγάζοντας στη συντήρηση ένα τη φορά.

Αβοκάντο: Λιώσε το με λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ για να μη μαυρίσει, βάλε το μείγμα σε ένα σακουλάκι και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη.

Σχεδόν όλα τα λαχανικά: Βασική προϋπόθεση προτού τα καταψύξεις, να τα καθαρίσεις και να τα μαγειρέψεις ή να τα ζεματίσεις. Μετά, τα διατηρείς στην κατάψυξη σε τάπερ ή σακουλάκια ασφαλείας.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Αν έχεις slow cooker, έτσι θα φτιάξεις την πιο εύκολη και νόστιμη μπολονέζ

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]
empty alt

Ομελέτα – τορτίγια: σημειώσατε χ!

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας

Back To Top