Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
ΥΛΙΚΑ:
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λωρίδες
2 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3/4 κουτ. καπνιστή πάπρικα
3/4 κουτ. μουστάρδα αλεσμένη
3/4 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού (ή μισό φλ. τριμμένο κρεμμύδι
Πρέζα πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φλ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
6 φλ. μικρά μπουκέτα μπρόκολου
200 γρ. τυρί κρέμα
4 φλ. φρεσκοτριμμένο τσένταρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το καρότο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδα, κρεμμύδι και καγιέν. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το τσένταρ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστά.