Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λωρίδες

2 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3/4 κουτ. καπνιστή πάπρικα

3/4 κουτ. μουστάρδα αλεσμένη

3/4 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού (ή μισό φλ. τριμμένο κρεμμύδι

Πρέζα πιπέρι καγιέν

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

6 φλ. μικρά μπουκέτα μπρόκολου

200 γρ. τυρί κρέμα

4 φλ. φρεσκοτριμμένο τσένταρ

brocosou

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το καρότο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδα, κρεμμύδι και καγιέν. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το τσένταρ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστά.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Back To Top