Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας.

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας.

Η επικεφαλής της έρευνας δρ Carol O’Neil, δήλωσε ότι τα αβοκάντο μπορεί να σχετίζονται με μια συνολική καλύτερη διατροφή και μεγαλύτερη κατανάλωση βασικών θρεπτικών συστατικών.

Όσοι το κατανάλωναν τακτικά έπαιρναν περισσότερες ίνες, καλά λιπαρά, βιταμίνες Ε και C, φολικό οξύ, μαγνήσιο και κάλιο. Παράλληλα κατανάλωναν λιγότερους υδατάνθρακες, πρόσθετα σάκχαρα και αλάτι σε σχέση με όσους δεν είχαν το αβοκάντο στη διατροφή τους.

Οι λάτρεις του αβοκάντο εμφάνισαν επίσης σε πολύ λιγότερο ποσοστό μεταβολικό σύνδρομο, το συνδυασμό δηλαδή της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Παράλληλα είχαν πολύ μικρότερα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που λέγεται ομοκυστεΐνη (homocysteine), που είναι σημάδι σκλήρυνσης των αρτηριών, θρόμβων αίματος και άλλων μορφών καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία λογική ποσότητα είναι να καταναλώνει κανείς μισό αβοκάντο την ημέρα, ενώ συνδέουν την προσθήκη του στη διατροφή με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως αντιγηραντική δράση αλλά και αποτροπή καρδιακών παθήσεων, ακόμα και καρκίνου.

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά και ίνες. Μάλιστα η κατανάλωσή του προσφέρει ένα αίσθημα κορεσμού, νιώθεις δηλαδή ότι έχεις χορτάσει, για πολύ περισσότερο χρόνο.

Παράλληλα, σε αντίθεση με άλλα φρούτα, το 77% των θερμίδων του προέρχεται από λίπος, αλλά πρόκειται κυρίως για ελαϊκό οξύ, το οποίο είναι ένα μονοακόρεστο λίπος που βρίσκεται και στο ελαιόλαδο, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί βασική τροφή της μεσογειακής διατροφής, η οποία με την σειρά της έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

*iatropedia.gr

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

5 υλικά που μπορείς να προσθέσεις σε ένα σπιτικό χυμό (και δεν είναι φρούτα ή λαχανικά)

Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Ένα εξωτικό θαλασσινό πιάτο που θα σας χορτάσει με υγιεινό τρόπο

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]
Back To Top