Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας.

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας.

Η επικεφαλής της έρευνας δρ Carol O’Neil, δήλωσε ότι τα αβοκάντο μπορεί να σχετίζονται με μια συνολική καλύτερη διατροφή και μεγαλύτερη κατανάλωση βασικών θρεπτικών συστατικών.

Όσοι το κατανάλωναν τακτικά έπαιρναν περισσότερες ίνες, καλά λιπαρά, βιταμίνες Ε και C, φολικό οξύ, μαγνήσιο και κάλιο. Παράλληλα κατανάλωναν λιγότερους υδατάνθρακες, πρόσθετα σάκχαρα και αλάτι σε σχέση με όσους δεν είχαν το αβοκάντο στη διατροφή τους.

Οι λάτρεις του αβοκάντο εμφάνισαν επίσης σε πολύ λιγότερο ποσοστό μεταβολικό σύνδρομο, το συνδυασμό δηλαδή της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Παράλληλα είχαν πολύ μικρότερα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που λέγεται ομοκυστεΐνη (homocysteine), που είναι σημάδι σκλήρυνσης των αρτηριών, θρόμβων αίματος και άλλων μορφών καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία λογική ποσότητα είναι να καταναλώνει κανείς μισό αβοκάντο την ημέρα, ενώ συνδέουν την προσθήκη του στη διατροφή με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως αντιγηραντική δράση αλλά και αποτροπή καρδιακών παθήσεων, ακόμα και καρκίνου.

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά και ίνες. Μάλιστα η κατανάλωσή του προσφέρει ένα αίσθημα κορεσμού, νιώθεις δηλαδή ότι έχεις χορτάσει, για πολύ περισσότερο χρόνο.

Παράλληλα, σε αντίθεση με άλλα φρούτα, το 77% των θερμίδων του προέρχεται από λίπος, αλλά πρόκειται κυρίως για ελαϊκό οξύ, το οποίο είναι ένα μονοακόρεστο λίπος που βρίσκεται και στο ελαιόλαδο, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί βασική τροφή της μεσογειακής διατροφής, η οποία με την σειρά της έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

*iatropedia.gr

empty alt

Το μυστικό της σοκολάτας

Βάλτε λίγη σοκολάτα στη ζωή σας αν θέλετε να αποδίδει ο εγκέφαλός σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, λέει νέα, διεθνής μελέτη που επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας – άσχετα με την ηλικία και άλλες παραμέτρους του τρόπους ζωής και την […]
empty alt

Πώς να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να ρίχνετε ούτε ένα δάκρυ!

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε κρεμμύδια και να μη σταματάτε τα δάκρυα; Θα θέλατε φυσικά να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα δάκρυα που προκαλεί αυτό το λαχανικό: όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, «σπάνε» κάποια κύτταρα και απελευθερώνεται ένα ένζυμο που μας κάνει να δακρύζουμε.
empty alt

Ορεκτικά από πατατάκια: η νέα τάση στα ρεβεγιόν!

Ποιος θα διαφωνούσε ότι τα πατατάκια είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας; Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι να (συνεχίσεις να) τα σερβίρεις στα σπιτικά σου ρεβεγιόν, καθώς το Epicurious.com δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα όπου προτείνει τρόπους να τα μετατρέψεις σε ορεκτικά, συνδυάζοντάς τα με αλλαντικά, τυρί...
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Το σπιτικό τσάι που μυρίζει σαν γλύκισμα!

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Λεμόνι, βότκα, βασιλικός – ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
Back To Top