Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

0     

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

tomatoes

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα. Η απάντηση εξαρτάται από πόσο ώριμες είναι. Συγκεκριμένα:

1. Οι ανώριμες, πράσινες ντομάτες διατηρούνται καλύτερα τοποθετημένες ανάποδα, σε μία στρώση μέσα σε χαρτοσακούλα, σε δροσερό σημείο του σπιτιού μέχρι να κοκκινίσουν.

2. Οι τέλεια ώριμες ντομάτες διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου πάνω στον πάγκο της κουζίνας μακριά από το φως του ήλιου, επίσης σε μία στρώση και τοποθετημένες ανάποδα, έτσι ώστε να μην ακουμπούν η μία την άλλη. Πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε λίγες μέρες.

3. Οι υπερώριμες ντομάτες, με κατακόκκινη φλούδα και μαλακή υφή, διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο, όπου μπορούν να καταναλωθούν άνετα μέσα σε τρεις μέρες. Η ψύξη εμποδίζει την αλλοίωσή τους. Προτού τις καταναλώσεις, ωστόσο, άφησέ τις να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Με αυτό τον τρόπο επαναφέρεις και ένα μέρος της γεύσης τους, που χάθηκε μέσα στο ψυγείο.