Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, οι σπόροι κολοκύθας είναι βρώσιμοι, θρεπτικοί και συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία.

Μπορείς να πάρεις σπόρους κατευθείαν από την κολοκύθα και να τους αποξηράνεις ή να πάρεις έτοιμους του εμπορίου. Προτίμησε ωμούς και ανάλατους και δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή που θα σε ενθουσιάσει με τα αρώματά της και θα ανεβάσει επίπεδο στη γεύση του κλασικού πασατέμπου.

 

Συστατικά

2 φλιτζάνια σπόροι κολοκύθας

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη ή αλεσμένο

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους παπαρούνας

1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο μέχρι να αφρίσει

seeds

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Απλώνεις τους σπόρους κολοκύθας σε ένα μεγάλο ταψί πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος σχηματίζοντας μια ομοιόμορφη στρώση. Ψήνεις, γυρίζοντας πλευρά μία φορά, μέχρι να ψηθούν ελαφρά, περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, συνδυάζεις το αποξηραμένο σκόρδο, το αποξηραμένο κρεμμύδι, τους σπόρους παπαρούνας, το σουσάμι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Αφαιρείς τους σπόρους κολοκύθας από το φούρνο και μεταφέρεις προσεκτικά σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίχνεις το ασπράδι πάνω από τους σπόρους κολοκύθας και ανακατεύεις μέχρι να επικαλυφθούν. Πασπαλίζεις με το αρωματικό μείγμα σκόρδου πάνω από τους σπόρους κολοκύθας. Επιστρέφεις τους σπόρους κολοκύθας στο φύλλο ψησίματος και τους απλώνεις σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 10 έως 15 λεπτά. Τους αφήνεις να κρυώσουν και τους απολαμβάνεις!

seedsa

Tip: σε αεροστεγή συσκευασία μπορούν να διατηρηθούν για έως και 3 ημέρες.

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1/4 Κύπελλο

Ανά μερίδα:

79,6 θερμίδες, πρωτεΐνη 3,6 γρ. 7% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 9,3 γρ. 3% ΣΗΠ; διαιτητικές ίνες 3,1 γρ. 13% ΣΗΠ, σάκχαρα 0,1 γρ, λίπος 3,5 γρ. 5% ΣΗΠ, κορεσμένο λίπος 0,6 γρ. 3% ΣΗΠ; βιταμίνη Α 10.8IU; βιταμίνη C 0,2 mg, φυλλικό οξύ 2,7 mcg 1% ΣΗΠ, ασβέστιο 19,3 mg 2% ΣΗΠ, σίδερο 0,7 mg 4% ΣΗΠ, μαγνήσιο 45,6 mg 16% ΣΗΠ, κάλιο 167mg 5% ΣΗΠ; νάτριο 300,8 mg 12% ΣΗΠ; θειαμίνη 1% ΣΗΠ. 1/2 υδατάνθρακες, 1/2 λίπος.

 

 

empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Ώρα να φτιάξεις μπισκότα από gingerbread

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα! Το αν σας αρέσει ή όχι το gingerbread είναι κάπως άσχετο.
empty alt

Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top