Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, οι σπόροι κολοκύθας είναι βρώσιμοι, θρεπτικοί και συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία.

Μπορείς να πάρεις σπόρους κατευθείαν από την κολοκύθα και να τους αποξηράνεις ή να πάρεις έτοιμους του εμπορίου. Προτίμησε ωμούς και ανάλατους και δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή που θα σε ενθουσιάσει με τα αρώματά της και θα ανεβάσει επίπεδο στη γεύση του κλασικού πασατέμπου.

 

Συστατικά

2 φλιτζάνια σπόροι κολοκύθας

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη ή αλεσμένο

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους παπαρούνας

1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο μέχρι να αφρίσει

seeds

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Απλώνεις τους σπόρους κολοκύθας σε ένα μεγάλο ταψί πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος σχηματίζοντας μια ομοιόμορφη στρώση. Ψήνεις, γυρίζοντας πλευρά μία φορά, μέχρι να ψηθούν ελαφρά, περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, συνδυάζεις το αποξηραμένο σκόρδο, το αποξηραμένο κρεμμύδι, τους σπόρους παπαρούνας, το σουσάμι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Αφαιρείς τους σπόρους κολοκύθας από το φούρνο και μεταφέρεις προσεκτικά σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίχνεις το ασπράδι πάνω από τους σπόρους κολοκύθας και ανακατεύεις μέχρι να επικαλυφθούν. Πασπαλίζεις με το αρωματικό μείγμα σκόρδου πάνω από τους σπόρους κολοκύθας. Επιστρέφεις τους σπόρους κολοκύθας στο φύλλο ψησίματος και τους απλώνεις σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 10 έως 15 λεπτά. Τους αφήνεις να κρυώσουν και τους απολαμβάνεις!

seedsa

Tip: σε αεροστεγή συσκευασία μπορούν να διατηρηθούν για έως και 3 ημέρες.

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1/4 Κύπελλο

Ανά μερίδα:

79,6 θερμίδες, πρωτεΐνη 3,6 γρ. 7% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 9,3 γρ. 3% ΣΗΠ; διαιτητικές ίνες 3,1 γρ. 13% ΣΗΠ, σάκχαρα 0,1 γρ, λίπος 3,5 γρ. 5% ΣΗΠ, κορεσμένο λίπος 0,6 γρ. 3% ΣΗΠ; βιταμίνη Α 10.8IU; βιταμίνη C 0,2 mg, φυλλικό οξύ 2,7 mcg 1% ΣΗΠ, ασβέστιο 19,3 mg 2% ΣΗΠ, σίδερο 0,7 mg 4% ΣΗΠ, μαγνήσιο 45,6 mg 16% ΣΗΠ, κάλιο 167mg 5% ΣΗΠ; νάτριο 300,8 mg 12% ΣΗΠ; θειαμίνη 1% ΣΗΠ. 1/2 υδατάνθρακες, 1/2 λίπος.

 

 

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top